Foto: Tanjug/AP Photo/Dita Alangkara

Špancu sat otkucava, ali i kad bi na jednoj nozi izašao na teren, niko ne bi smeo da ga potceni.

Toliko je godinama bio dominantan Rafael Nadal na Rolan Garosu, za koji bi, po rečima Žistin Enan, mogao da bude spreman.

PROČITAJTE JOŠ:

Čuvena belgijska teniserka je svojevremeno pravila dar-mar na WTA turu, imala je u nekim periodima 2007. auru nepobedivosti, pa zna u kakvim cipelama hoda Nadal kada izađe na šljaku.

Ipak, Rafa je već neko vreme povređen, od početka godina ga više nije bilo nego što jeste na terenu i pitanje je hoće li se oporaviti do 28. maja pošto je do sada otkazivao turnir za turnirom.

Enan veruje da se propuštanje turnira u Indijan Velsu, Majamiju i Monte Karlu na duže staze može isplatiti i da Nadal tu gradi mentalnu snagu koju je imao na Australijan openu 2022.

„Njegova energija da osvoji taj Australijan open bila je ogromna“, rekla je Enan, analitičarka Eurosporta Lauri Robson.

Rafael Nadal
Rafael Nadal; Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

„Nastavio je da igra tako dobro, da pobeđuje i onda je na Rolan Garosu prošao neke teške stvari i svejedno uspeo. Trud koji je uložio bio je izuzetan. Možda je uloženo i previše truda. Ne znamo budućnost, znamo da je hteo da opet osvoji grend slem i osvojio je i želeće ponovo ako bude spreman da dođe na Rolan Garos. Ali, vreme prolazi i leti, a on postaje sve stariji“, kazala je Enan.

Ona sumnja da će se Nadal vratiti na mastersu u Madridu, što zbog uslova igre, što zbog činjenica da ga je već osvajao.

„Izgleda kao da nema izbora. Hoće li se vraćati u Madridu? Mi se nadamo, ali možda i u Rimu. Nadamo se da će Rafa imati dovoljno mečeva da bi Rolan Garos dočekao u dobroj formi. Postaje sve teže, ali moramo da se setimo da je Rafa zaista poseban. Svakako da daje maksimum da se spremi i da bude na vrhuncu u Parizu za nekoliko nedelja, ali svakako zna situaciju bolje od nas“, kaže Enan.

BONUS VIDEO: Sudije oštetile Novaka Đokovića, on se razbesneo i posvađao

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar