Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Svi se nadaju da će problemi uskoro biti potpuno sanirani

Novak Đoković već je uspeo da trenira pred nastup na turniru u Banjaluci, a na konferenciji za medije prisutne je najviše zanimalo kakva je situacija sa laktom, koji je Srbina mučio u Monte Karlu.

Novak je i na treningu u Banjaluci u ponedeljak imao steznik koji je skinuo na kraju vežbanja.

„Lakat nije u idealnom stanju, ali nadam se da ću biti u potpunosti spreman za prvi meč“, otkrio je Novak.

PROČITAJTE JOŠ:

Istakao je i da nema prevelike planove, već da samo želi da uživa.

„Misli su mi usmerene ka Banjaluci, želim da uživam. Punih 20 godina se bavim profesionalnim tenisom, umorio sam se od plana, šta je sledeće. Kako čovek stari više ceni da bude prisutan u sadašnjem trenutku, niko ne želi da govori šta će biti sledeće nedelje. Znate koji su mi ciljevi. Nadam se da će lakat biti spreman za prvi meč“.

Povreda lakta jedina je ozbiljnija poreda Novaka Đokovića u karijeri i svojevremeno je zahtevala višemesečnu pauzu i oporavak od operacije.

Navijači se nadaju da sada neće biti većih problema i da će Novak biti onaj pravi za Rolan Garos jer je poznato da mu je to možda i najveći cilj u godini.

„Uvek sam se brinuo o svom telu i tražio najprirodnije načine za lečenje, a moje telo me je nagradilo sa nekoliko neverovatnih godina na turu. Poslednje dve godine vučem ovu povredu, a tokom tog vremena sam viđao mnoge doktore. Istina je da je bilo različitih mišljenja, dijagnoza, sugestija… Nije mi bilo lako da izberem kojim ću putem da idem i šta da radim. Prošle sezone sam potrošio 6 meseci u nadi da ću se potpuno oporaviti, ali nažalost osećam i dalje bol. Sada sam operisao lakat i nadam se da ću se u potpunosti oporaviti“, rekao je jednom prilikom Đoković o povredi lakta te 2018. godina.

BONUS VIDEO Neverovatan poen za kraj prvog seta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar