Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS

Rafael Nadal i Fabio Fonjini plasirali su se u osminu finala Australijan opena nakon što su sa po 3:0 u setovima savladali Kamerona Norija, odnosno Aleksa De Minura.

PROČITAJTE JOŠ...

Nadal je protiv Norija imao problema u prvom setu, pošto je prvo propustio dve brejk lopte, zatim je Nori u petom gemu uspeo da dođe do brejka uz samo jedan izgubljen poen, ali je Nadal uzvratio još jače i sa osvojena sva četri na Norijev servis stigao do izjednačenja.

Servirala su obojica odlično sve do 12. gema, kada je Španac vezao tri poena na Norijev servis, a potom drugu set loptu iskoristio i poveo sa 1:0.

U drugom setu nakon početnih 2:2 i dve propuštene brejk lopte, Nadal je vezao naredna četiri gema, dopustio samo četiri poena rivalu, iskoristio obe brejk lopte i sa 6:2 stigao do 2:0 u setovima.

Treći set Nadal je otvorio osvojenim servis-gemom, potom je imao i dve prilike da Amerikancu oduzme servis, ali ih nije iskoristio. Narednu šansu za brejk izborio je tek u 12. gemu, pri vođstvu od 6:5, nju je uspeo da iskoristi i dođe do plasmana u osminu finala.

Rezultatski ubedljivo, da, ali je na terenu „bik sa Majorke“ neretko izgledao nemotivisano i bez energije, pa je utisak da je Nori propustio šansu da dođe do velikog iznenađenja.

Tamo ga čeka Fonjini, koji je iznenađujuće lako došao do pobede nad De Minurom.

Italijan je poveo sa 1:0 u setovima nakon što je prvo napravio brejk u osmom gemu, potom u narednom dopustio izjednačenje, ali je odmah i uzvratio novim brejkom za 6:4.

Drugi deo igre pripao je Fonjiniju nakon što je u šestom gemu iskoristio svoju drugu brejk loptu, a zatim do kraja seta sačuvao prednost (6:3), da bi u trećem setu od prva četiri gema osvojio tri, zatim propustio dve meč lopte pri vođstvu 5:2, dopustio brejk za 5:3, ali ne i preokret, pošto je već u narednom servis-gemu došao do 6:4 i plasmana dalje.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar