Foto: Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Najbolji teniser planete Karlos Alkaraz pobedio je Novaka Đokovića u finalu Vimbldona i osvojio je svoj drugi grend slem pehar.

Alkaraz je slavio u dramatičnih pet setova sa 1:6, 7:6 (6), 6:1, 3:6 i 6:4.

PROČITAJTE JOŠ:

Slavni zemljak 20-godišnjeg momka iz Mursije Rafael Nadal je ispratio ovo finale sa odmora i među prvima mu je čestitao na pobedi nad Novakom.

„Čestitam, Karlose. Pružio si nam danas neverovatnu radost i sigurno je pionir španskog tenisa Manolo Santana navijao za tebe, gde god da je sada, kao član društva na Vimbldonu kom si se pridružio danas. Veoma snažan zagrljaj za tebe i uživaj u trenutku, šampione“, napisao je Nadal.

Rafa već duže vreme pauzira zbog povreda koje vuče od početka godine. Čovek koji je do sada osvojio 22 grend slem pehara i kaska za Đokovićem za jedan takav trofej, igrao je samo na Australijan openu, a od tada je propustio sve turnire, pa je Novak uspeo da ga pretekne na listi i postavi rekord u Parizu titulom na Rolan Garosu.

Nadal je tada čestitao i srpskom igraču, a sada je mogao da odahne jer Đoković nije otišao na dva grend slema više od iskusnog „bika sa Majorke“.

View this post on Instagram

A post shared by Rafa Nadal (@rafaelnadal)

BONUS VIDEO: Odavde je krenulo po zlu za Novaka: Tri poteza koja su mogla da mu reše finale Vimbldona, a gurnula su ga u ponor

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar