Rafael Nadal Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

"Bik sa Majorke" ubedljiv.

Rafael Nadal je pred početak Rolan Garosa zabrinuo navijače pričom o zdravlju, ali ako je suditi po meču protiv doduše znatno slabijeg Korentina Mutea (139. igrač sveta), ona je prošlost, pošto je Španac slavio sa 3:0 u setovima – 6:3, 6:1, 6:4.

PROČITAJTE JOŠ...

U prvom setu dovoljan je bio brejk u drugom gemu za 3:0, što je sigurnim servisima i sačuvao o kraja, de poveo sa 1:0.

Drugi set doneo je još ubedljiviju igru Nadala koji je čak tri puta oduzeo servis rivalu, prepustio mu samo jedan gem, i sa 6:1 došao nadomak prolaska u treću rundu.

No, treći deo igre bio je ujedno i najproblematičniji. Francuz je zaigrao znanto bolje i oduzeo servis Nadalu u prvom gemu, ali nije uspeo da je zadrži, pošto je jedan od najboljih igrača u istoriji tenisa kada je šljaka u pitanju u četvrtom došao do 2:2.

U naredna tri gema nije bilo brejka, a pri rezultatu 4:3 za Nadala činilo se da je meč završen, pošto je osmi gem pripao Špancu na servis rivala. No, Mute je tada odgovorio sjajno, vratio brejk i naterao ljubitelje tenisa da se zapitaju da li mogu da vide bar pokušaj čuda, ali je ta nada kratko potrajala, pošto je Nadal već u narednom gemu na servis rivala odgovorio novim brejkom i sa 6:4 potvrdio prolaz u treće kolo, gde ga čeka Botik van de Zandšup.

BONUS VIDEO Barbara Šet za Nova.rs otkrila kakav je Novak kada se ugase kamere

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar