Nadal u ključnom momentu tražio masažu i pobedio
Foto: Sport Klub/video

Po ko zna koji put, poteže se tema vakcinacije.

Rafael Nadal uplašio se bolova i otežanog disanja u finalu Indijan Velsa, što je bio okidač za nove rasprave na društvenim mrežama.

PROČITAJTE JOŠ

Rafael Nadal poražen je u finalu Indijan Velsa od Tejlora Frica, protiv kog nije prevazišao bolove.

Bolji je bio Amerikanac sa 6:3, 7:6 (5) posle dva sata i pet minuta igre. Nadal se suočavao sa bolovima, bio je svestan da se neće izvući.

„Kada dišem, kada se krećem, kao da me igla iznutra probada sve vreme. Malo mi se zavrti u glavi jer je bolno. To je neka vrsta bola koji me mnogo ograničava. Ne radi se samo o bolu, ne osećam se baš dobro jer utiče na moje disanje. To je jače i od osećaja zbog poraza, poraz sam prihvatio i pre nego što se meč završio… Iskreno, malo patim“, rekao je Nadal posle meča.

To je bio okidač za nove teorije zavere i spekulacije, i to čak ljudi na ozbiljnim pozicijama i velikom odgovornošću prema javnosti.

Kreg Keli, član parlamenta Australije i lider Ujedinjene australijske stranke, odlučio je da ponudi nešto drugačiji pogled na izjavu koju je Rafael Nadal dao nakon poraza od Tejlora Frica u finalu Indijan Velsa sa 6:3, 7:6(5).

Objavio je na Tviteru jednu vest u kojoj Nadal objašnjava da je imao problema sa disanjem.

„Dobro, dobro…

‘Kada pokušavam da dišem, to je bolno i veoma neugodno. To je kao igla svaki put iznutra. Zavrti mi se u glavi pomalo jer je bolno. To je tip bola koji me mnogo ograničava’, rekao je Nadal.

Pitam se šta bi Đoković rekao“, napisao je Keli i dobio skoro 10.000 lajkova uz više od 3.500 retvitove uz citate i brojne komentare.

Ova objava australijskog političara izazvala je pravu buru na društvenim mrežama.

Mnogi su postavljali naslove u kojima su Nadala predstavljali kao licemera, podsećali su na reči „Ako si vakcinisan možeš da igraš: Rafaelu Nadalu nedostaje empatije prema Đokoviću“, kao da su oni već utvrdili i analizirali šta je uzrok Nadalovih problema.

Mnogi su bili još oštriji od Kelija, pa je bilo lavine komentara da Nadal u karijeri nije izgubio nijedan meč.

„Samo je 210 puta bio povređen“, sarkastični su bili navijači, a što se Rafe tiče – bilo je izvesno da će u jednom trenutku isprazniti rezervoar.

Posle više od pola godine pauze, osvojio je Australijan open, vezao tri titule i došao do praga četvrte.

Kroz karijeru, Španac je uvek posebno divljenje izazivao spremnošću, fanatizmom i fizičkom spremom, ipak ima 35 godina. A što se tiče samog uzroka bola, pravi sud mogu dati samo analize, a one su pokazale da je Rafa doživeo frakturu rebra i zbog toga ga čeka pauza.

BONUS VIDEO Nadal u ključnom momentu tražio masažu i pobedio

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare