Rafeal Nadal
Foto: EPA-EFE/JAMES ROSS

Španiju očekuje i duel sa Srbijom, biće uzbudljivo u Dejvis kupu

David Ferer, nekadašnji teniser i sadašnji selektor Dejvis kup reprezentacije Španije, objavio je sastav za takmičenje koje će uslediti samo dva dana nakon završetka US Opena.

Na prvom spisku od pet igrača nema Rafaela Nadala, ali se Ferer nada da bi „kralj šljake“ mogao da zaigra na finalnom turniru u novembru u Malagi, ukoliko se Španija tamo plasira.

„Nije utopija da Rafael Nadal igra ove godine u Dejvis kupu“, izjavio je David Ferer.

PROČITAJTE JOŠ:

Nadal je počeo da trenira, ali i dalje nije na terenu s reketom u ruci.

„Stalno sam u kontaktu sa Rafom, mogućnost da se on vrati u reprezentaciju ove godine potpuno je otvorena“.

Nadal nije igrao od januara ove godine i Australijan opena.

„Trenutno je na odmoru. Ne mogu ništa više da kažem, ali nadam se da će biti sa nama u novembru ako se plasiramo na finalni turnir Dejvis kupa. Moj san je da vodim reprezentaciju u kojoj će biti i on i Karlos Alkaraz“.

Španija je u grupi sa Srbijom, Češkom i Južnom Korejom.

„Veoma teška grupa i moraćemo mnogo da se namučimo. Za razliku od nekih drugih reprezentacija, mi nemamo formiran dubl i to nam ne odgovara. Mi smo selekcija igrača u singlu. Srbija sa Đokovićem će biti veoma opasna, Česi imaju sjajnu ekipu, među kojima je i mladi Menšik koji se odlično razvija. I Lehečka je sve bolji“.

PROČITAJTE JOŠ:

Još uvek nije sigurno da će Alkaraz moći da igra u prvom duelu, jer ukoliko dođe do finala US Opena imaće samo dva dana za odmor.

„U stalnom sam kontaktu sa Huanom Karlosom Fererom, njegovim trenerom. Naravno, Alkarazov prioritet je sada US Open i zato i ne pričamo o Dejvis kupu. Daj bože da odbrani pehar, a onda će na red doći naredno takmičenje“.

Nadal nema imperativ da zaigra u Dejvis kupu, jer mu to nije uslov za Olimpijske igre naredne godine, s obzirom na to da ima već dve zlatne medalje i čak pet osvojenih „salatara“.

Pored Alkaraza poziv za reprezentaciju dobili su Bernabe Zapata Miraljes, Davidovič Fokina, Bautsta Agut i Granoljers, kao stručnjak za dubl.