Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Španski teniser Rafael Nadal pobedio je sunarodnika Pabla Karenjo-Bustu u dva seta i plasirao se u finale turnira u Barseloni.

PROČITAJTE JOŠ:

Tamo ga čeka Stefanos Cicipas, koji je u dva seta savladao Janika Sinera i ima šansu da uzme novi trofej na šljaci posle Monte Karla.

Sat i po vremena je bilo dovoljno Rafi da eliminiše 13. tenisera planete i nije ostavio prostor za bilo kakvo iznenađenje.

On je odmah brejkom poveo sa 2:0, kasnije je novim uvećao prednost na 5:1 i nakratko je popustio izgubivši sledeći svoj servis.

Karenjo-Busta je time samo odložio kraj prvog seta, koji je Nadal dobio u napetom devetom gemu, u kom je spasao tri brejk šanse i realizovao drugu set loptu.

Drugi set je takođe rešen na početku kada je Nadal do 3:0 već napravio dva brejka, Karenjo-Busta je položio oružje, a Rafa je prošao u finale.

Što se tiče drugog polufinalnog meča, Cicipas je u prvom setu ključnu prednost stvorio u osmom gemu kada je poveo sa 5:3, dok je u drugom setu završio meč brejkom na servis talentovanog Italijana.

Da podsetimo, turnir u Barseloni se igra za 500 ATP bodova, a nagradni fond turnira je 1,56 miliona evra.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar