Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT

Rafael Nadal, španski teniser, pred početak Australijan opena govorio je o ciljevima u novoj sezoni, propuštenim šansama i dominaciji Novaka Đokovića u Melburnu.

Prvi grend slem u sezoni je Španac osvojio samo jednom u dosadašnjoj karijeri, a nakon 2009. godine je nekoliko puta stao na korak od trofeja.

PROČITAJTE JOŠ

Pokušao je da objasni koja je razlika između Rolan Garosa i sa druge strane Vimbldona i US Opena.

„Ne znam. Mislim da niko u istoriji nije osvojio svaki grend slem po dva puta. Imao sam veliku priliku 2014. godine. Povredio sam se tada. Bilo je teško. Dobru priliku sam imao i 2012, 2017. takođe. Jednostavno nisam uspeo, to je sve. Tačno je i da sam propustio nekoliko Australijan opena zbog povreda“, rekao je Nadal.

Foto: AP Photo/Hamish Blair

U sledećoj sezoni se samo nada da će biti zdrav, a sve ostalo je manje bitno.

„Da vidimo prvo kako će se situacija odvijati. Zdravlje je prioritet. To ne smemo da zaboravimo. Po mom mišljenju, svet pre svega mora biti bezbedniji. Moj cilj je uvek isti. Da odigram svaki pojedinačni meč tokom godine, pa onda da vidim dokle mogu da odem.“

Iako je isprva dobacio „Ne znam“, ipak je uspeo da objasni zbog čega je Novak toliko uspešan u Melburnu.

„Ne znam. On je uspešan gotovo svuda. Naravno, na nekim turnirima se osećate bolje. Naravno, kada pobeđujete stalno na jednom mestu, samopouzdanje raste. Kada se na to mesto vraćate, osećate se dobro“, podvukao je Nadal.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar