Foto: Printscreen Youtube / Rafa Nadal Academy

Španski teniser Rafael Nadal rekao je da definitivno namerava da se penzioniše 2024. godine.

Nadal je ove sezone počeo turnirom na Australijan openu, gde je rano ispao od Mekenzija Mekdonalda i osetio je probleme sa kukom i mišićima.

PROČITAJTE JOŠ:

Od te porede zarađene na početku godine se i dalje oporavlja, potvrdio je na konferenciji da neće igrati na Rolan Garosu prvi put od 2004. godine i da oporavak ne ide kako je planirao.

„Ako bih sada nastavio da igram, onda sledeće godine ne bih mogao. Neću igrati narednih meseci, ne idem na Rolan Garos, ali stoji moja namera da naredne godine budem na terenu. Želim da sa terena odem u penziju, da kažem zbogom onima koji su me podržavali“, rekao je Nadal na konferenciji.

Rafa je opet prolongirao svoj povratak na teren, što podseća na scenario kroz koji je prošao Rodžer Federer pre tri godine.

Rodžer je tada zbog povreda iskoristio pauzu zbog korone da ode na operativne korekcije, dugo je pauzirao, ali nije uspeo da se oporavi dovoljno i oprostio se lani na Lejver kupu.

„Kada budem fizički spreman, krenuću ispočetka. Moglo bi da se desi da na kraju godine, recimo, zaigram u Dejvis kupu. I da spreman dočekam početak naredne sezone. Mislim da će to biti moja poslednja godina u karijeri

Pred konferenciju u Nadalovoj akademiji, bilo je najavljeno da će porodica biti tu, pa je bilo bojazni da će se penzionisati sada.

To nije uradio, na sreću svih ljubitelja tenisa, ali situacija nije idealna i svakako nećemo još dugo gledati na terenu velikog majstora „belog sporta“.

Završni turnir Dejvis kupa igra se kasnije ove godine. Do sada je u 2023. Nadal otkazao sve turnire koje je obično igrao tokom godina duge i bogate karijere.

BONUS VIDEO: Đoković se izjednačio sa Nadalom 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar