Foto: EPA-EFE/DAVID GUZMAN

Drugi teniser sveta, Španac Rafael Nadal, uveren je da će pauza zbog pandemije koronavirusa potrajati i da igrači neće uskoro na teren.

Španska radio stanica „Onda Sero“ uključila je u program Nadala sa kojim su razgovarali o trenutnoj situaciji.

Na pitanje da li veruje da bi neki od narednih grend slemova, US Open ili Rolan Garos, mogli da se igraju bez prisustva publike, Nadal je rekao:

„Tenis je globalan sport. Idemo iz zemlje u zemlju i mnogo ljudi je u pokretu. Meni se čini teško da će se neki bitan turnir igrati u skorijoj budućnosti“, izjavio je Nadal.

PROČITAJTE JOŠ:

Mnogi drugi sportovi traže rešenje, najavljeno je da će utakmice u fudbalu i još nekim sportovima biti igrane bez prisustva publike, a Nadal ne bi imao ništa protiv toga.

„Ako bude moglo da se igra bez publike, bilo bi to dobro, mada mislim da je tako nešto teško zamislivo“, dodao je Španac.

Odluka o tome šta će biti sa US Openom najavljena je za jun mesec, a Američka teniska federacija (USTA) planira da u međuvremenu sa 15 miliona dolara pomogne teniskim strukturama koje se bore sa pandemijom.

Najavljeno je da za sada, planiraju da održe turnir, ali ne žele da se obavežu na striktan datum kada će doneti konačnu odluku.

„Nemamo fiksiran datum kada ćemo odlučiti, prosto jer se stvari menjaju velikom brzinom. Nema razloga da trčimo, verujem da druga polovina juna ili čak kraj meseca, mogu da budu period kada ćemo više toga znati“, rekao je izvršni direktor USTA Majkl Dos.

Inače, tereni na kompleksu Teniskog centra „Bili Džin King“ trenutno su pretvorenu u pomoćnu bolnicu za pacijente sa koronavirusom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar