Rafael Nadal ATP Rim
Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Rafael Nadal savladao je Aleksandera Zvereva sa 6:3, 6:4 i plasirao se u polufinale turnira u Rimu, ali je veliku pažnju privukao njegov nezgodan pad.

PROČITAJTE JOŠ

Odigrao je Zverev jedan sjajan „drop šot“ udarac, a Nadal je pokušao da stigne do te lopte.

Ipak, vrhom desnom stopala je zakačio liniju i nezgodno pao. Držao se za kuk, sa kojim je imao problema i tokom karantina u Australiji, a imao je posekotinu na levom kolenu.

Objasnio je šta mu je prošlo kroz glavu u tom momentu.

„Bilo je to pomalo zastrašujuće iskustvo. Boli me na nekoliko mesta. Trčao sam i zapeo za liniju, pao sam na ruku, malo sam se uplašio. Posle nekoliko sekundi sam shvatio da nije ništa i da mogu da nastavim da igram“, izjavio je španski as po plasmanu u polufinale.

Podvukao je razliku između mečeva u Rimu i Madridu.

„Razlika je bila pre svega u uslovima za igru. Ovo je bilo potpuno drugačije od Madrida. Igrao sam često u Madridu i znam koliko je tamo teško kontrolisati lopticu. Posebno protiv dobrih servera. Serviraju dobro i agresivni su, teško je ući u igru. Ovde je drugačije. I dalje je teško jer je Saša fantastičan teniser, voli da igra i zna šta treba da radi, osvajao je turnir. Ipak, igrao sam bolje nego prople nedelje, mnogo toga sam uradio kako je trebalo. Menjao sam ritam u svakom poenu, zadovoljan sam nivoom prikazanog“, poručio je Nadal.

Osvrnuo se i na nepovoljne uslove u Parizu kada je uspeo da uzme 13. titulu na Rolan Garosu prošle jeseni.

„Uslovi prošle godine na Rolan Garosu su verovatno bili najteži za mene, za moj stil igre, ali nije uopšte ispalo loše. Igrao sam vrlo dobro i nisam izgubio ni set. Ponekad se takve stvari dese, ali ako me i dalje pitate šta više volim, onda je to da igram pod normalnim uslovima. bez dileme“, završio je Španac.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar