Foto: EPA-EFE/NIC BOTHMA

Koronavirus pravi velike probleme.

Rafael Nadal je posle tri godine odustva započeo Vimbldon pobedom protiv Fransiska Seundola posle velke borbe u četiri seta 6:4, 6:3, 3:6, 6:4.

PROČITAJTE JOŠ

Španac je posle meča priznao da je očekivao težak okršaj.

„Bilo je teško. Očekivao sam da će biti, pošto se tri godine nisam takmičio na travi. Serundolo je odigrao odličan meč, dobro je servirao, pogađao je i forhendom i bekhendom… Morao sam da podignem nivo svoje igre u završnici. Ovo je bio dobar početak za mene, iako znam da imam prostora da napredujem. Znam da ću, ako uspem da preživim uvodne runde, imati priliku da igram na mnogo višem nivou“, rekao je Nadal.

Posebnu pažnju izazvalo je odustajanje Matea Beretinija zbog koronavirusa, a Nadal je samo nekoliko dana ranije trenirao sa njim,pa se pojavila opasnost da bi to moglo da utiče i na njega.

„Mislim da nema osnova da me smatraju njegovim bliskim kontaktom, jer smo trenirali na otvorenom, ali sve je moguće. Trenutno se osećam dobro i to je najvažnije. Naravno, žao mi je zbog situacije u kojoj se on našao i nadam se da će se što pre oporaviti“, odgovorio je Nadal.

Što se tiče testiranja, ono nije obaveno i teniseri sami biraju čak i ako osećaju simptome.

„Mateo je bio bolestan nekoliko dana, a koliko ja znam, pojedinac sam bira da li želi da se testira. Jasno je, ukoliko dobiješ pozitivan rezultat, moraš da napustiš takmičenje. Možemo da razgovaramo o pravilima koliko god želimo, ali takva su kakva su i moramo da ih sledimo.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

BONUS VIDEO Navijačici pozlilo na tribinama, prekid meča Đoković – Kvon na Vimbldonu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram