Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Direktor teniskog centra u Barseloni, gde je trebalo da se u aprilu održi turnir ATP Serije 500 rekao je da veruje da će Rafael Nadal pristati da dođe 2021. godine.

Đordi Kambra, direktor ovog takmičenja, rekao je da je Nadal bio prvi na listi igrača za ovo takmičenje, da je sve bilo spremno za objavu, ali su čelnici ATP odlučila da za šest nedelja otkažu takmičenja.

To jasno znači da turnira u Barseloni neće biti i da će Nadal morati da potraži novu priliku da igra na jednom od svojih omiljenih i najuspešnijih turnira.

PROČITAJTE JOŠ:

„Bilo bi idealno da se Rafa vrati naredne godine. Što više godina igra, to bolje. On je pravi primer, fantastičan uzor mladima. Ovo je specifičan klub, porodični turnir i to cene mnogi igrači koji nisu obične mašine. Veoma je bitno kako ih tretirate, koliko se o njima brinete, ovde su na ceni odnos i empatija“, rekao je Kambra za „Mundo Deportivo“.

On je priznao da je danima pre otkazivanja turnira bilo dosta govora o toj mogućnosti. Priznaje da drugog rešenja nije moglo da bude.

„Imali smo predosećaj da bi tako nešto moglo da se dogodi. Sve je ukazivalo na to. Imajući u vidu celokupnu situaciju, odluka ATP je bila najrazumnija, odgovorna prema igračima, publici i svima na turniru. Mislim da je tako bilo najbolje“, zaključio je Kambra.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram