Moćna podrška: Srpska milijarderka u Novakovoj loži FOTO

Tenis 05. sep. 202112:35
Podeli:
Foto: Eurosport

Rebeka Mekdonald, milijarderka srpskog porekla, bila je u loži Novaka Đokovića tokom meča 3. kola US Opena protiv Keija Nišikorija.

PROČITAJTE JOŠ

Rebeka je rođena 1953. godine kao Ubavka Mitić, sada važi za jednu od najuspešnijih osoba u američkom biznisu, a svojevremeno je opisala kako je došla do poslovne imperije.

„Devojčica Ubavka Mitić otišla je u Kanadu i postala Rebeka Mekdonald. Bio je to trnovit put. Mnogo je teže nego što mladi misle. Zapad nije za svakog. Bio je to avanturizam. Kada ste mladi puno ne razmišljate. Nikada nisam zažalila. Opstati na Zapadu je veoma teško. Ponosim se što sam Kanađanka srpskog porekla“, rekla je ona u intervjuu za TV Hram, a svoju moć i znanje iskoristila je da pomogne Novaku Đokoviću.

Rebeka je ušla u PTPA kao član savetodavnog odbora, na poziv osnivača Vaseka Pospišila i Novaka Đokovića.

Podsećanja radi, zvanično osnovana 2021. godine, „PTPA je udruženje profesionalnih tenisera, koje se bavi izazovima igrača i utiče na pošteniju raspodelu posla u svetu profesionalnog tenisa“, navodi se na sajtu organizacije, koja je uznemirila vrhušku ATP-a.

Rebeka je osnivač kompanije „Just Energy Group Inc“ u Torontu, bila je predsednik i izvršni direktor pre nego što je 2007. godine postala izvršni predsednik.

Rebeka Mekdonald, Ubavka Mitić
Foto: EPA-EFE/DANIEL MURPHY

Još 1989. godine, Rebeka je osnovala „Energy Marketing Inc“, 1995. „Atlantic Power“,  a zbog poslovnih poduhvata nazivali su je „srpskom kraljicom nafte i gasa“, jer se njeno bogatstvo procenjuje na dve milijarde dolara.

Šest godina u nizu proglašavana je za vodeću kanadsku preduzetnicu prema časopisu „Profit“, a priču o njenim poslovnim poduhvatima i saradnji sa Novakom možete pogledati u posebnom tekstu.

Ima počasnu diplomu na Univerzitetu u Viktoriji i strastveni je ljubitelj tenisa i pobornik sporta širom sveta, a posebno joj je drag Novak Đoković, sa kojim je proslavila i jedno osvajanje US Opena 2018. godine.

Sada je opet uz Novaka, bila je u loži i biće mu podrška na putu do istorijske 21. Grend slem titule.

Komentari

Vaš komentar