Novak Đoković
Foto: JULIEN DE ROSA / AFP / Profimedia

Naklon do poda

Srpski teniser Novak Đoković oborio je rekord po broju osvojenih grend slemova, pošto je nakon Rolan Garosa u riznicu trofeja doneo 23. sa najvećih turnira.

Na tom uspehu čestitali su mu mnogi navijači, bivši i sadašnji teniseri i sportisti.

PROČITAJTE JOŠ:

Na društvenim mrežama Đoković je imao emotivnu objavu vezanu za svoj uspeh i sve što je proživeo na putu do 23. grend slem trofeja.

Ispod te objave, u moru komentara izdvojio se onaj koji je napisao nekadašnji slovački teniser Domnik Hrbati.

„Svaka čast Nole. Ono što si postigao je neverovatno, ali to je i dalje samo sport. Ono što je za mene i mnoge druge neverovatno jeste to što si ti osoba koju poznajem otkad sam te prvi put sreo pre 20 godina. Tu ljudskost i brigu o drugima mnogi možda ne vide, ali to je ono što te čini šampionom. Rezultati koje si postigao samo su proizvodi tvojih vrednosti u životu. Samo tako Nole i samo još“, napisao je Hrbati.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Novak Djokovic (@djokernole)

Ovo nije prvi put da Hrbati ističe Novakove ljudske vrednosti u prvi plan. To je uradio i u januaru prošle godine, kada je Novak imao nevolje u Australiji.

„Sa Đokovićem imam samo lepa iskustva. Među onima iz ‘velike trojke’, on je ubedljivo najpopularniji među igračima, jer je uvek radio mnogo za druge. Kada neko treba da ustane i podigne glas, on je u prvim redovima“, rekao je tada Hrbati za slovačku „Pravdu“.

Objasnio je i zbog čega su Nadal i Federer popularniji kod navijača.

„Đoković je došao na scenu kada su se ljudi već opredelili ili za Federera ili za Nadala. Preuzeo im je titule, ali ne i navijače, možda nekoliko. Blagi hendikep je i to što dolazi iz istočne Evrope“.

Hrbati je bivši polufinalista Rolan Garosa, igrao je još tri grend slem četvrtfinala, a u karijeri je osvojio šest titula i zaradio je više od sedam miliona dolara od turnira. Najbolji plasman mu je 12. mesto na svetu.

BONUS VIDEO Snimak sigurnosne kamere – mural Novaka Đokovića uništen

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar