Foto: EPA-EFE/JASON O'BRIEN

Denis Šapovalov, trenutno 12. teniser sveta, smatra da će ove sezone biti mnogo više odustajanja nego prethodnih godina, a razlog je - novac.

Turnir za mušarkce u Majamiju ima nagradni fond od 3,34 miliona dolara, što je gotovo tri puta manje u odnosu na poslednje izdanje ovog turnira iz 2019. godine. Ukupno će u muškoj i ženskoj konkurenciji biti podeljeno 6,68 miliona dolara (u 2019. godini 16,7 miliona dolara).

PROČITAJTE JOŠ

Na Floridi sigurno neće igrati Dominik Tim, Rafael Nadal i Rodžer Federer, dok se Novak Đoković i dalje nalazi na zvaničnoj listi učesnika.

Šapovalov očekuje da još neki igrači odluče da ne igraju ovaj turnir.

„Verujem da će biti mnogo odustajanja, jer mnogi neće želeti da idu na turnire pošto je nagradni fond mali. Na neki način, to ne motiviše igrače da se takmiče svake nedelje, jer se ne nudi mnogo. Zapravo, u ovom momentu samo su slemovi bitni“, rekao je Šapovalov.

Kanadski teniser smatra da ovaj problem može da bude rešen.

„Situacija je takva i nadam se da će ATP ili bilo ko drugi uraditi nešto da se poprave nagradni fondovi, ili da se bar vrate na ono što su bili. Mi imamo obavezu prema sponzorima, ugovori nas primoravaju da igramo. Verujem da mnogi ne bi igrali, da nije tako. Čini mi se da su u ostalim sportovima pronašli načina da nagradni fondovi ostanu isti i da plate igrača budu netaknute. Uveren sam da postoji bolji način da se reši ovaj problem“, završio je Šapovalov.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar