Novak Đoković
Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Mladi kanadski teniser Feliks Ože-Alijasim jedan je od članova mlade generacije, koja preti da nasledi Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

Ože-Alijasim ima 21 godinu i trenutno se nalazi na 11. mestu na ATP listi. Njegovi rezultati u poslednjih nekoliko meseci mu daju za pravo da kaže da se trenutno nalazi u vrhu svetskog tenisa, te da može da se nosi sa najboljima.

PROČITAJTE JOŠ:

Na US Openu je dogurao do polufinala, gde je izgubio od Danila Medvedeva sa 3:0 u setovima, a prethodno je na turniru u Sinsinatiju ispao od Stefanosa Cicipasa u četvrtfinalu.

Kako mladi Kanađanin tvrdi, smena generacija se oseća, ali je Novaka, Rafu i Rodžera i dalje teško pobediti bez obzira na sve okolnosti.

„Istina je da je Novak i dalje prvi, da Rodžer i Rafa pokušavaju da se vrate, ali osećam da je smena generacija u toku i da će se u potpunosti dogoditi brzo. Biće i dalje teško pobediti ih, jer su i u prošlosti uspevali da se vrate iz ozbiljnih povreda. Mi mladi moramo da se borimo. Mislim da će u u narednih nekoliko godina biti između pet i osam grend slem šampiona. Dolazi izuzetno takmičarski period. Želim da pokažem najbolji tenis i takmičim se sa najboljima“, rekao je Ože-Aljasim.

Trenutno je u toku turnir u Indijan Velsu, na kom ne učestvuju ni Novak ni Rafa ni Rodžer, te je to nova šansa za mlade igrače da zasijaju na najvećoj sceni.

Ože-Aljasim, inače, u karijeri još uvek nije osvojio titulu, a nije bio ni u finalu.

BONUS VIDEO Tucak: Radio bih u Srbiji, nemam problem s tim

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare