Foto: EPA-EFE/KIERAN GALVIN

Srpski teniser je odigrao veoma neizvestan meč u kome su sitnice odlučivale.

Miomir Kecmanović je pobedio Čileanca Alehandra Tabila rezultatom 3:1, po setovima 7:6, 7:6, 3:6, 6:3.

PROČITAJTE JOŠ

U prva dva seta je pokazao da je mentalno stabilniji od Tabila i tako je zakazao srpski derbi u trećem kolu Vimbldona, gde će igrati protiv Novaka Đokovića.

Odmah je u prvom gemu srpski teniser imao priliku da oduzme servis Čileancu, ali je on uspeo da spasi četiri brejk lopte. Ponovo je u petom gemu Kecmanović imao šansu da oduzme servis protivniku, ali je to uspeo tek u sedmom gemu, kada je poveo sa 4:3. Ipak, nije uspeo da zadrži servis i Tabilo je uspeo da se vrati u set, koji je na kraju odlučio taj-brejk. Srpski teniser je loše krenuo, imao je zaostatak od 2:0, ali je nakon 4:4 uspeo da osvoji tri poena zaredom i povede sa 1:0.

U drugom delu meča teniseri su razmenili po dva brejka. Tabilo je poveo u trećem gemu, ali je Kecmanović veoma brzo uspeo da se vrati brejkom u šestom gemu i set je nakon toga otišao ponovo u taj-brejk. Čileanac je imao loš prvi servis i deluje da je to presudilo u taj-brejku, koji je Kecmanović pobedio ubedljivo 7:3.

Treći set je odlučio brejk Čileanca u drugom gemu. Tabilo nije pravio greške i uspeo je da sačuva svoj servis do kraja, a Kecmanoviću nije dozvolio nijednu brejk šansu. Imao je čak 11 vinera više od Kecmanovića.

PROČITAJTE JOŠ

Preslikano su odigrali u četvrtom setu, samo što je pobednik bio drugačiji. Kecmanović je u drugom gemu napravio brejk i do kraja je uspeo da održi tu prednost. Čileanac je imao dve brejk prlike samo u poslednjem gemu meča, koje nije uspeo da iskoristi. Kecmanović je materijalizovao prvu meč loptu i nakon dva sata i 57 minuta je obezbedio prolaz u treće kolo Vimbldona.

Ovo je najbolji rezultat Kecmanovića na Vimbldonu, ali da bi se dokopao četvrtog kola i druge nedelje trećeg grend slem turnira, moraće da pruži svoj najbolji tenis u narednoj rundi, gde će ga čekati najbolji srpski teniser Novak Đoković.

Do sada su igrali dva puta, a u oba meča je Đoković odneo pobedu. Na turniru u Beogradu je 2021. godine slavio Novak 6:1, 6:3, a godinu dana kasnije na istom turniru rezultat je bio 4:6, 6:3, 6:3.

Prijatelj specijala MaxBet

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

BONUS VIDEO Kecmanović posle dosta muke osvojio prvi set protiv Tabila

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar