Miomir Kecmanović
Miomir Kecmanović; Foto: Tanjug/AP Photo/Hiro Komae)

Srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se u polufinale turnira u Eštorilu pobedom nad Bernabom Zapata Miraljesom.

Kecmanović je u dva seta slavio za sat i po vremena sa 7:5 i 6:2, pa ulazi u „cajtnot“ pošto za dva dana počinje i turnir u Monte Karlu.

PROČITAJTE JOŠ:

Srpski igrač je pobedio Zapatu Miraljesa u prvom međusobnom meču, a od starta je bio nešto bolje fokusiran u svojim servis gemovima.

Zapata Miraljes svoj servis nije ispuštao sve do 11. gema kada je Kecmanović iskoristio jedinu brejk loptu za 6:5, posle čega je rutinski odservirao za 1:0.

U drugom setu je bio ubedljiviji, pošto je brejkovima u trećem i sedmom gemu obezbedio sebi plasman dalje, u polufinale.

Tamo ga čeka Marko Čekinato, italijanski igrač koji je svojevremeno na Rolan Garosu iznenadio Novaka Đokovića, ali Kecmanović svakako nije bez šansi da se nađe u borbi za titulu.

Tamo bi na papiru imao teži zadatak pošto Kventin Hejlis i Dominik Tim igraju za polufinale, dok je preostali četvrtfinalni par sudar prvog i petog nosioca na turniru, Kaspera Ruda i Sebastijena Baeza.

Inače, od srpskih igrača, Đoković je svojevremeno igrao na turniru u Eštorilu i osvojio je titulu 2007. godine. Kecmanoviću je ovo deseto ATP polufinale, a za sada ima samo jednu titulu.

BONUS VIDEO: Đoković i Ivanišević u teretani

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar