Nije dao ni najmanje šanse rivalu

Srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se u drugo kolo Mastersa u Madridu, pošto je sa 2:0, po setovima 6:4, 7:5, bio bolji od Kazahstanca Aleksandera Bublika.

PROČITAJTE JOŠ:

Kecmanović će u drugom kolu igrati protiv Španca Rafaela Nadala.

Zanimljivo je da srpski teniser u meču sa Kazahstancem nije napravio nijednu neiznuđenu grešku, uz 17 vinera.

Meč Kecmanovića i Bublika trajao je sat i 18 minuta, a Srbin je u oba seta pravio po jedan brejk.

Najpre je u prvom setu pripretio u trećem gemu, ali je prokockao dve brejk šanse, a zatim još jednu u petom gemu.

Na svom servisu populanri Miša bio je siguran sve vreme i tokom prvog dela igre izgubio je samo tri poena kada je servirao.

Ključni brejk napravio je u sedmom gemu, kada je iskoristio ukupno šestu brejk loptu, da bi ubrzo set rešio u svoju korist sa 6:4.

U drugom setu oba tenisera osvajala su sa velikom sigurnošću svoje servis gemove, ali je Kecmanović bio najbolji kada je bilo najpotrebnije.

Pri rezultatu 5:5, uspeo je da oduzme servis rivalu, da bi u sledećem gemu iskoristio drugu meč za loptu, za konačnih 6:4, 7:5.

Podsetimo, Kecmanović je trenutno 32. teniser sveta, a jedini put kada se sastao sa Nadalom bilo je 2020. godine u Akapulku, kada je Španac bio bolji sa 6:2, 7:5.

Ovo je Srbinu bila ukupno 23. pobeda u sezoni, ali još uvek nije osvojio nijedan trofej.

Masters u Madridu možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON pakete van SBB mreže koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji. EON sport paket dostupan je za 799 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

BONUS VIDEO Novak bacio reket, dečak izbegao udarac pa mu vratio nazad

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar