Miomir Kecmanović
Miomir Kecmanović; Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Prestrog prema sebi, ali to je ona šampionska crta koja je najčešće samo indikator boljih stvari.

Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

PROČITAJTE JOŠ

Nekada i rezultat može da prikaže potpuno pogrešno stanje na terenu. Danil Medvedev, koji je do ove subote delovao poprilično izgubljeno na šljaci, zaigrao je sasvim dobro. Iznenadio je i navijače koliko se dobro snašao protiv Kecmanovića i slavio sa 6:2, 6:4, 6:2. Po rezultatu izuzetno ubedljivo, ali po onome što smo mogli da vidimo na terenu „Suzane Lenglen“ i ne toliko.

Istina je da je Kecmanović često grešio i da je to dalo vetar u leđa i pravu odstupnicu Rusu, ali je i činjenica da je srpski teniser bio prestrog prema sebi.

„Igrao sam bolje na šljaci nego prethodnih godina, ali ne bih sebe smatrao odličnim igračem na šljaci. Ja se nisam pojavio na terenu, ali on je bio dobar. Počeo sam da igram tek krajem drugog seta. On vraća mnogo lopti. Pretpostavljam da može daleko, mislim da će neko sa druge strane žreba pobediti, ali on je ipak drugi teniser sveta“, počeo je Kecmanović.

Trenutno 31. igrač sveta bio je izuzetno oštar prema sebi i to jeste manir velikih igrača. Ovog puta kao da ničim nije bio zadovoljan.

„Kad se budem setio da krenem da igram od početka, moći ću da dobijem ovakve mečeve. Dotad ću ih gubiti. Ne znam šta je u pitanju, ali moram da se rešim toga.“

Miomir Kecmanović
Miomir Kecmanović; Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Nije problem u veri, već u prevelikom poštovanju rivala.

„Imam samopouzdanja, ali džaba dok ne rešim ove probleme.“

Tvrdi da ga Medvedev nije iznenadio, iako je igrao neuporedivo bolje nego protiv Đerea pre samo dva dana.

„Nije me ničim iznenadio, znao sam koliko je dobar. Više me iznenadilo kako sam ja ušao, igrao, ponašao se… Ja sam mu dosta pomogao danas, trebalo je manje da grešim. I njemu je lakše da igra dobro kada sam ja grešio.“

I za kraj želi da ovog puta sve promeni mnogo brže.

„Meni uvek treba nekoliko puta da se dese gluposti da bih to promenio, nadam se da sada neće biti tako“, završio je srpski igrač.

Kecmanović će igrati na Haleu i time će otvoriti sezonu na travi.

BONUS VIDEO Barbara Šet o rivalstvu Đokovića i Nadala i značaju da Novak ostane prvi

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare