Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Mašina se upalila u pravom trenutku.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković se bez imalo napora plasirao u osminu finala Rolan Garosa. Srpski teniser je u trećem kolu rutinski sa pola gasa pobedio Slovenca Aljaša Bedenea rezultatom 6:3, 6:3, 6:2 i stigao među 16 najboljih bez izgubljenog seta.

PROČITAJTE JOŠ

Đoković je od početka turnira demonstirao veliku sigurnost i u sva tri kola pobeđivao rivale bez izgubljenog seta sa po 3:0, a da pri tome nije morao da pruži svoj maksimum.

Upravo taj podatak postaje impresivniji kada se nadoveže na njegov učinak na mastersu u Rimu.

Đoković je u prestonici Italije osvojio svoj prvi turnir u sezoni i tako napravio sjajnu uvertiru za Rolan Garos.

Da podatak bude još upečatljiviji, Đoković je i rimsku šljaku pokorio bez izgubljenog seta i svih pet odigranih mečeva uspeo da dođe do pobede od 2:0.

To znači da računajući i Rolan Garos srpski teniser ima niz od 19 dobijenih setova.

Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Đoković je u toj seriji tri seta dobio u taj-brejku, dva puta je slavio sa nulom, jednom sa jednim izgubljenim gemom i čak pet puta sa dva izgubljena gema.

Gem razlika u tih 19 setova je 118:56 što samo pokazuje koliko je srpski teniser bio dominantan i rivalima u proseku prepuštao nepuna tri gema.

Na tom putu su padali i igrači poput Cicipasa, Ruda, Ože-Alijasima pa se ne može reći da je Đoković imao samo lake rivale.

Dobra vest što se tiče Rolan Garosa je činjenica da nije mnogo vremena proveo na terenu i da je u tom segmentu u prednosti nad konkurencijom što bi mogao da bude značajan faktor u završnici turnira.

Naredni rival u osmini finala biće mu iskusni Dijego Švarcman.

BONUS VIDEO Neprijatna scena na meču Novaka, navijačica pokrila lice šeširom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare