Mika Stojsavljević
Foto: Nova.rs

Njen tata je Srbin, majka je Poljakinja, a rođena je i odrasla u Velikoj Britaniji. Mika Stojsavljević je novi teniski biser i sa samo 14 godina već najavljuje velike stvari.

Foto: Promo
Foot:Nova.rs

Stojsavljević je već sa 14 godina stigla do polufinala juniorskog Vimbldona i tako pokazala da se radi o velikom talentu. Ipak, iako je ponosna na to i dalje je svesna da je to samo početak puta.

PROČITAJTE JOŠ

„Nisam očekivala polufinale Vimbldona. Na početku godine sam igrala J5 turnire. Onda sam dobila pozivnicu za Vimbldon. I sada sam ovde, dobro je“, počela je Stojsavljević.

Pojasnila je i odakle je poreklom njen otac.

„Iz mesta Popina je, koje je u Hrvatskoj. Sad živi u Beogradu.“

Mika Stojsavljević
Foto: Nova.rs

Njeni uzori su Novak Đoković i Marija Šarapova, a sada Andrej Rubljov i Arina Sabalenka. Pojasnila je i šta povezuje sve ove igrače i to staje u dve ključne stvari „agresivna igra i stil“

U Engleskoj je odrasla i tu živi, pa ni ne čudi što je odlučila da bude u klubu koji je u sklopu Teniskog saveza Velike Britanije.

„Ja, treniram u ‘Loughborough’, našoj teniskoj akademiji pri LTA.“

Mika Stojsavljević
Foto: Nova.rs

Pojasnila je i da je nekoliko puta bila u zemlju odakle joj je otac.

„Da, dolazila sam u Srbiju. Bila sam u Beogradu. Idem i u Crnu Goru svake godine, u Igalo.“

Još uvek ne zna sa sigurnošću kako će izgledati njeni planovi za budućnost.

„Nadam se da ću ići u Australiji, ali nisam baš sigurna kakav je plan do kraja godine. Da li idem u Aziju ili ću igrati u Španiji J5 turnire.“

Mika Stojsavljević
Foto: Nova.rs

Poznaje i naše reprezentativke, a posebno je izdvojila dve devojke

„Poznajem Teodoru Kostović, Lunu Vujović, igrale smo prošle godine. Iva Jović, ona je Amerikanka“, završila je Stojsavljević.

Foto: Nova.rs

BONUS VIDEO Novak ostvario novu pobedu na US Openu