Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Rus je odlično započeo novu sezonu, ali sada nailazi na najtežu prepreku

Ruski teniser Danil Medvedev igraće protiv Novaka Đokovića u polufinalu turnira u Adelejdu u subotu ne pre 10.30 po srpskom vremenu.

Medvedev nije imao sjajnu 2022. godinu, a najbolnije poraze doživeo je na Završnom mastersu u Torinu, gde je dvaput servirao za meč, pa ispuštao pobede.

PROČITAJTE JOŠ:

„Bilo je to teško iskustvo. Mislim da je bilo dobro što je to bio poslednji turnir u godini, pošto posle toga imate predsezonu, naporan rad, da se resetujete pred početak nove sezone. Sigurno sam nedelju dana posle toga bio u fazonu, to je strašno. Želim da psujem, govorim loše stvari. Bilo je užasno, strašno, grozno. Dva puta sam servirao za meč, da stvar bude gora. Tada se zapitate da li ćete moći sledeći put bolje. Uvek kažem sebi, da, napornim radom i trudom, uspeću da se vratim opet“, rekao je Medvedev.

Izgubio je Rus i od Novaka u Torinu u spektakularnom meču, a obojica su nam do sada priređivali sjajne mečeve.

„Dva meča koja smo igrali bila su luda. Podigao sam nivo tokom 2022. Čak i poslednji u Torinu, gde nisam bio motivisan na neki način, pronašao sam motivaciju. Bili su to odlični mečevi. Stvarno sam razočaran što ih nisam dobio. U Australiji smo igrali tri puta. Ne bih previše dirao u to, ali sam ih sve izgubio. Izazov je igrati protiv Novaka u Australiji. Možda može biti lakše u Adelejdu nego u Melburnu, nikad se ne zna, svakako je izazov i odličan test pred Australijan open da igram protiv jednog od najboljih igrača i verovatno najboljim igračem ikada u Australiji“.

PROČITAJTE JOŠ:

Nastavio je sa rečima hvale za Novaka.

„On (Novak prim. aut) je mentalna mašina. U stanju je da spasi meč lopte u Grend slem finalima. On je u stanju da vas pobedi čak i kada servirate za meč. Teško je, ali je i slatko kada prevaziđete te izazove“, zaključio je ruski teniser.

BONUS VIDEO Novak Đoković spreman da piše istoriju u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar