Foto: EPA/Maciej Kulczynski

Bivši austrijski teniser Jirgen Melcer odbacio je navode Novaka Đokovića da je ATP uveo nova pravila kako bi ga sprečio da ponovo postane član Saveta ATP igrača.

Đoković je napustio Savet u avgustu kada je odlučio da u saradnji sa Kanađaninom Vasekom Pospišilom i američkim igračima Semom Kverijem i Džonom Iznerom osnuje Asocijaciju profesionalnih tenisera (PTPA).

PROČITAJTE JOŠ

Ali, tokom Završnog ATP turnira u Londonu pojavile su se informacije da su se srpski as i Pospišil ponovo prijavili za mesto u Savetu. Najbolji teniser sveta demantovao je takve navode i insistirao da su ih za mesto u Savetu prijavile kolege, kao i da je ta inicijativa odbijena.

„Pravilo koje je odbor ATP izglasao ne dozvoljava nijednom aktivnom igraču da bude član Saveta i bilo koje druge organizacije. To je razočaravajuće, da budem iskren“, rekao je Đoković.

Melcer, koji se iz tenisa povukao u oktobru, istakao je da je iznenađen što je Novak iznenađen.

„Đoković priča o tome da su pravila doneta preko noći i da nikome iz PTPA nije dozvoljeno da učestvuje što je čista besmislica. Pravila postoje od 2006. godine i krajnje je logično da ako postoje dva udruženja, ne možeš biti član oba. Iznenađen sam što je Novak iznenađen i što misli da su se stvari preko noći okrenule protiv njega“, rekao je nekada osmi teniser sveta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar