Foto: EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Poseban na mnogo načina

Foto: Nova.rs

Milšped Group vam donosi najzanimljivije vesti direktno iz Melburna.

Foto: Promo

Ruski teniser Danil Medvedev stigao je u Australiju kao jedan od prvih favorita za osvajanje grend slem titule, a prvu prepreku u vidu Francuza Atmana, preskočio je uz velike poteškoće.

Medvedev je od Atmana izgubio prvi set sa 7:5, osvojio je naredna dva, a po ulasku u četvrti je Francuz odlučio da preda meč zbog povrede.

PROČITAJTE JOŠ

Primetno je da se Medvedev u Australiji ne oseća kao u Njujorku, gde je osvojio, bar za sada, jedinu grend slem titulu u karijeri pobedivši Novaka Đokovića u finalu 2021. godine.

„Ni meni nije jasno zašto, ali ovde se ne osećam tako dobro kao na US Openu. Tačno je da sam dva puta igrao finale i da sam bio blizu titule, ali… Možda jer je početak sezone pa ne dođem sa dovoljno samopouzdanja i ritma“, rekao je Medvedev.

Potpuno drugačija situacija je na US Openu.

„Tamo dođem u maksimalnoj formi, još nisam umoran, tako da još imam odličan takmičarski ritam“.

Objasnio je kakvi mu tereni najviše prijaju.

„Nadal, Rud i ja bismo voleli da ima više prostora iza i oko terena. Na primer, u Madridu je Centralni teren ogroman a posle me stave na teren broj 2 gde jedva mogu da se krećem nazad. Zato ima stadiona na kojima ne mogu da igram kako želim“.

Ne dopada mu se predlog novog pravila, odnosno ideja da će gledaoci moći da se kreću između gemova čak i ako nije promena strana.

„Ako vaš protivnik treba da servira, a ljudi se kreću iza njegovih leđa, to može da bude veoma neprijatno. Ja čak mislim da odmor treba produžiti na 90 sekundi, jer nam treba više vremena za odmor, ali sam svestan da bi se tako produžili mečevi“.

Pomenuti Atman, prvi rival Medvedeva u Australiji ove sezone, navodno ima koeficijent inteligencije 158, slično kao Albert Ajnštajn. Ruski novinari su posle meča upitali Medvedeva da li zna koliki je njegov koeficijent inteligencije.

„Kada sam bio tinejdžer, skinuo sam jednu aplikaciju koja meri koeficijent inteligencije – uradio sve testove, a onda saznao da otkrivanje rezultata košta deset dolara. Bio sam u fazonu – neću da plaćam za ovo“.

U drugom kolu Medvedev će odmeriti snage sa Emilom Rusuvuorijem iz Finske, koji je u veoma dobroj formi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar