Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Neočekivan potez Rusa

Najbolji teniser sveta Danil Medvedev „otpisao“ je srpskog tenisera Novaka Ðokovića sa poslednjeg grend slema sezone US Opena koji će se održati od 29. avgusta do 11. septembra.

PROČITAJTE JOŠ:

Medvedev je posle eliminacije od Nika Kirjosa u drugom kolu mastersa u Torontu govorio o favoritima na US Openu i nije spomenuo Ðokovića.

„Otputovaću u Sinsinati u petak, kako bih se sasvim aklimatizovao. Nadam se da ću tamo igrati bolje, jer želim da u dobroj formi dočekam US Open. Znam da će biti velika konkurencija sa Alkarazom, Nadalom, Cicipasom, videćemo da li će se Zverev vratiti“, izjavio je Medvedev, a preneo portal Ubitenis.

Najbolji srpski teniser Novak Ðoković kao nevakcinisani stranac ne može da uđe na tlo Amerike, a samim tim ni da se takmiči na poslednjem grend slemu u sezoni.

Veliki broj javnih ličnosti, političara i samih tenisera apelovao je na predsednika SAD Džoa Bajdena da napravi izuzetak i dozvoli Ðokoviću da se takmiči u Njujorku.

Novak na US Openu brani finale, dok je Medvedev još uvek aktuelni šampion.

Zanimljivo je da bi Rus mogao da do kraja sledeće nedelje izgubi i prvo mesto na ATP listi, a to će se desiti ukoliko ispadne pre četvrtfinala u Sinsinatiju, pod uslovom da Nadal osvoji titulu na tom Mastersu.

BONUS VIDEO Novak napravio ludnicu izjavom o Kirjosu: Hajde da prvo odemo na večeru, pa ćemo videti

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare