Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS

Još uvek postoji šansa da u finalu gledamo reprizu od prošle godine

Ruski teniser Danil Medvedev igraće na turniru u Sinsinatiju ove nedelje, koji će mu poslužiti kao priprema za US Open, koji je na programu od 29. avgusta do 11. septembra.

PROČITAJTE JOŠ:

Medvedev će na Us Openu braniti 2.000 bodova, jer je prošle godine u finalu pobedio Novaka Đokovića sa 3:0 u setovima.

I dalje je neizvesno da li će Srbin moći da igra na US Openu, a Medvedev je istakao da bi voleo da ga vidi u Njujorku, te da ga to motiviše.

„Američka vlada je ta koja donosi mere, ja tu ne mogu da pomognem. Međutim, ako mene pitate, ako bih ja odlučivao, naravno da bih voleo da Novak igra. Najveći turniri zaslužuju najbolje igrače, a Ðoković je jedan od njih. Njegovo rivalstvo sa Rafaelom Nadalom je tako zanimljivo i napeto. I ja volim da igram sa najboljima, jer mi je to motiv. Voleo bih da Novak dođe, ali ako ne bude mogao, šta da se radi. Svi ćemo dati sve što imamo da osvojimo US Open“, rekao je Medvedev.

Đoković je zbog kovid pravila propustio masterse u Montrealu i Sinsinatiju, a ukoliko američka vlast ne promeni kovid pravila neće moći da doputuje ni u Njujork.

Što se Medvedeva tiče on će u prvom kolu Mastersa u Sinsinatiu igrati protiv Holanđanina Botika van de Zandšulpa. Ukoliko dogura do četvrtfinala siguran je na prvom mestu ATP liste bar još neko vreme, dok bi u slučaju ranijeg ispadanja i titule Rafaela Nadala pao na listi i Španac bi preuzeo vrh liste.

Novak do kraja sezone neće imati priliku da skine Rusa sa trona, ali bi mogao da se izjednači sa Nadalom po broju osvojenih grend slemova.

BONUS VIDEO Medvedev razgovara sa supervizorom i doktorom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare