Foto: EPA-EFE/PETER SCHNEIDER

Želi da igra što više mečeva u narednom periodu

Već nekoliko dana poznato je da će Hamad Međedović igrati na turniru u Roterdamu iz serije 500 sredinom februara, a njegov trener Viktor Troicki potvrdio je da  ga tamo žele na duže staze.

Direktor roterdamskog takmičenja je Ričard Krajiček, nekadašnji šampion Vimbldona, pa je veoma bitno da takvi ljudi u Međedoviću prepoznaju potencijal.

„Dobio je ‘vajld kard’ na osnovu rezultata. Oni žele da ga imaju i narednih godina da igra kod njih. To mu je obezbedio menadžer Korado. Lepa prilika da učestvuje na velikom turniru. Sprema se i biće spreman do tada“, rekao je Troicki.

PROČITAJTE JOŠ:

Hamad je početkom decembra osvojio „Next Gen“, završni masters za igrače do 21 godine, ali početak 2024. nije bio baš najbolji za njega, pošto nije stigao do glavnog žreba Australijan opena.

Međedović je trenutno 108. teniser sveta i uskoro bi mogao da zakorači među najboljih 100. Zato mu je potrebno što više mečeva u narednim mesecima, kako bi popravio rang.

„Videćemo, ali njemu je sada važnije da igra mečeve, da skuplja iskustvo, nego da dobija puno ‘vajld karti'“, objasnio je Troicki.

Novopazarac ima igru koja baš odgovara brzim podlogama u dvoranama, tako da ga nikako ne treba otpisivati u Roterdamu, iako je konkurencija izuzetno jaka. Samo neki od tenisera koji su prijavljeni za turnir su: Danil Medvedev, Janik Siner, Andrej Rubljov, Holger Rune, Hubert Hurkač i Aleks de Minor. Trebalo bi da učestvuju i Grigor Dimitrov, Feliks Ože-Alijasim, Borna Ćorić, Miloš Raonić…

Preostale dve „vajld karte“ su dobili Gael Monfis i Botik van de Zandšulp.

Turnir u Holandiji igraće se od 10. do 18. februara, a titulu će braniti Danil Medvedev.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare