Karlos Alkaraz
Foto: Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni)

Velike nade se polažu u ovog momka

Foto: Nova.rs

Milšped Group vam donosi najzanimljivije vesti direktno iz Melburna.

Foto: Promo

Karlos Alkaraz je u prethodne dve godine već pokazao koliko je ozbiljan u namerama da obara mnoge teniske rekorde i osvaja najveće titule, a Aleks Koreča, čuveni španski teniser i analitičar, veruje da je pred njim još mnogo uspeha.

Koreča smatra da Alkaraz podseća na najbolje tenisere u istoriji, a svi znamo koliko je „velika trojka“ izdvojena u odnosu na ostale.

„Ako pažljivo pratite sve rezultate, on dobija svoje mečeve na način na koji su to činile i legende igre, Federer, Nadal i Đoković. Otuda su ta poređenja sa njima sasvim razumljiva“, kaže Koreča.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako je Nadal na zalasku karijere, sve veći broj navijača u Španiji se uzda u Alkaraza.

„Ovde u Španiji imali smo Rafu, tako da su očekivanja izuzetno visoka, sada imamo Karlitosa, deluje kao da je u pitanju smena kraljeva. Da, Rafa još ima priliku da se vrati, ali smo srećni jer imamo Karlitosa, pre svega jer donosi mnogo emocija u igru, uvek je nasmejan. I nekako je bliskiji ovoj novoj generaciji, oni žele sve, baš sve mora da bude brže i tako i on igra. Rekao bih da se prilagodio modernoj eri“, zaključio je Koreča za „Eurosport“.

Alkaraz je do sada osvojio dva grend slema, a već je odigrao nekoliko epskih mečeva sa Novakom Đokovićem, koji drži rekord po broju osvojenih najvećih titula – čak 24.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar