Foto: EPA/LEONARDO MUNOZ

Mats Vilander, čuveni teniser i analitičar "Eurosporta", prokomentarisao je igru Karlosa alkaraza, koji je izgubio u četvrtfinalu Australijan opena.

Foto: Nova.rs

Milšped Group vam donosi najzanimljivije vesti direktno iz Melburna.

Foto: Promo

Španski teniser poražen je od Aleksandera Zvereva sa 3:1, a Vilander je pričao o previše opuštenom pristupu Alkaraza, pogotovo na početku meča. Alkaraz je prvi set protiv Zvereva izgubio posle manje od pola sata igre.

„Prvih nekoliko poena na meču je zabrinulo ljude. Ne možeš to da radiš kada igraš protiv Aleksandera Zvereva. Prva dva poena u tvom servis gemu su izuzetno važna jer ako napravi brejk, to je to“, rekao je Vilander.

PROČITAJTE JOŠ:

Podsetio je Vilander i na finale Vimbldona u kome je Đoković poražen od Alkaraza.

„U finalu Vimbldona protiv Đokovića, gem u kojem je servirao za pobedu započeo je drop-šotom, izgubio je, a onda je odigrao još jedan drop-šot i osvojio ga. Da li želimo da to promeni? Isto je i sa Nikom Kirjosom. Voleo bih da ga vidim kako osvaja grend slemove, ali da li želim da igra ‘tvinere’? Nisam siguran. Alkaraz je pomalo sličan“.

Na Vilandera se nadovezao i Tim Henman.

„Moramo da pazimo šta želimo“, kazao je Henman.

Inače, Vilander je pre nekoliko dana hvalio Alkaraza i istakao da on ima najbolji forhend na svetu.

„Ima mnogo opcija, može da igra iz svih pravaca u sve pravce. Može da ga igra i kao Rafael Nadal. Da biste ga pobedili, morate da ga držite dalje od forhenda i da se spremite na veoma dugačak dan. Jako je teško to uraditi, jer je pozicija iz koje Karlos udara lopticu prilično neobična. Radi to neverovatnom snagom, niko ne očekuje tako nešto, jer niko više tako i ne udara lopticu. Novak to radi povremeno, ali mnogo je lakše iz sličnih situacija braniti se iz bekhenda“, pričao je Vilander.

Alkaraz je zbog „lošeg“ rezultata na Australijan openu ostao bez šansi da pretekne Novaka na vrhu ATP liste, bar u januaru.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar