Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

Britanski teniser Endi Mari osvojio je svoj prvi turnir na travi posle sedam godina, pobedivši u finalu Surbiton čelendžera u Engleskoj Austrijanca Jurija Rodionova sa 6:3, 6:2.

Mari je time postao najstariji osvajač jednog čelendžera na travi, a cilj mu je da pred Vimbldon obezbedi sebi mesto jednog od nosilaca.

PROČITAJTE JOŠ:

Na ATP listi koja je osvanula u ponedeljak Mari je 44. teniser planete sa 905 bodova, pa do prvih dana jula i starta Vimbldona, ima još vremena.

Od ponedeljka Mari igra na turniru u Notingemu, pa će probati da prokrči sebi put do glavnog žreba kroz manje turnire.

„Ovo je najbolji način za početak sezone na travi. Moja deca me uvek pitaju da li ću doći kući sa trofejom, što nije bio često slučaj. Doneću im pehar večeras“, rekao je Marej posle pobede nad Rodionovim.

Britanac je godinama unazad kuburio s povredama, mučio ga je kuk ponajviše i zbog toga je igrao sa mnogo oscilacija i pauza.

Danas ima 36 godina i tri grend slem titule iza sebe, a dve su sa trave i Vimbldona, prvo iz 2013, a onda i iz 2016. godine. Upravo ta sa Vimbldona iz 2016. je i poslednja od osam titula koliko Endi ima na travnatoj podlozi.

U karijeri je ukupno osvojio 43 trofeja, ali veći deo dok je bio mlađi, pošto u poslednjih šest godina ima samo titule iz Dubaija 2017. i Antverpena 2019. godine na ATP turu.

BONUS VIDEO Skandiranje Lajoviću: „Duci, Duci“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar