Foto: Eurosport

Danil Medvedev potvrdio je kandidaturu za titulu na Australijan openu, pobedivši Andreja Rubljeva sa 7:5, 6:3, 6:2, a povreda je mučila i njega.

PROČITAJTE JOŠ

Ne viđa se često baš „lekarski tajm-aut“ posle meča, ali je Medvedevu to bilo potrebno čim je seo na klupu.

Grčevi su učinili svoje, nastradala je leva butina, pa je pre izjave na terenu morao da bude podvrgnut tretmanu četvrti igrač sveta.

Ovo samo potvrđuje sa kakvim se problemima bore teniseri u Australiji, zbog priprema za turnir u specifičnim uslovima.

Skoro da nema tenisera koji nije došao do završnice, a da se nije mučio sa nekom vrstom tegoba – to važi za Novaka, Zvereva, Nadala, Dimitrova, za sada Karacev i Cicipas mogu da se pohvale da su dobro prošli.

„Počeo sam da pred poslednji gem da se mučim i da hramljem, ali sam i završio sam to, za tri poslednja poena nisam mogao levu nogu da pomerim. Srećan sam što sam dobio taj gem“, rekao je Medvedev posle masaže.

Bio je ovo prvi pravi letnji dan u Australiji, što je uticalo na igru.

„Ako dođete ovde, znate da može biti +40. Pokušavate da naviknete, ali eto, dođe ovakav meč, bilo je teško disati, mislim da sam prvi koji je umorio Rubljeva na terenu. Nikad nije lako protiv prijatelja, ali takmičari smo, borci, želimo pobedu, polufinale. Mislio sam o igri, meču, znamo se dugo, znam koliko ima sjajne poteze, ovo je jedan od najboljih mečeva koje sam igrao. Prosto, neverovatno je bilo. Morao sam jako dobro da igram da bih pobedio u tri seta.“

Bilo je reči i o podvigu Aslana Karaceva. Naravno, Medvedev priželjkuje rusko finale, ali prepreke su Novak Đoković i Rafael Nadal/Stefanos Cicipas.

„Neverovatno, srećan sam za Aslana, pravi istoriju, prvi je na debiju došao do polufinala. Ali nije on 18-godišnjak, ima 27 i uradio je sjajan posao. Šansa za rusko finale je san. Naravno, teški protivnici slede, ali ovo je sjajna stvar za ruski tenis. Postajemo teniska nacija. Gledaću Rafu i Cicipasa, svako je veče meni isto, posle svog meča gledam druge. Razočarao sam se kad je Beretini predao, onda si na telefonu, naručuješ hranu, ubijaš vreme.. Igrali su tri seta čak po tri i po sata, biće jako teško.“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar