EPA-EFE/Kai Foesterling

Češka je prva u grupi

Jirži Lehečka savladao je Lasla Đerea sa 2:0, po setovima 7:6 (7), 7:5, u drugom meču trećeg kola grupne faze Dejvis kupa.

Na taj način Češka je pobedila Srbiju i kao prva u grupi prošla dalje, dok će naši momci morati da se zadovolje drugim mestom.

PROČITAJTE JOŠ:

Meč je trajao dva sata i pet minuta, a Đere je tokom drugog seta imao i bol u leđima, pa je tražio i medicinski tajm-aut nakon kog se vratio u meč.

Prvi set bio je odličan za oba servera, pa smo videli samo dve brejk lopte i obe neiskorišćene. Đere je imao prilike da u drugom gemu meča stigne do brejka, ali nije uspeo.

U taj-brejku smo takođe videli sigurnu igru servera sve do rezultata 6:6 kada je Đere popustio i dozvolio rivalu set loptu. Međutim, ni Lehečka nije bio siguran, ali je ipak poveo sa 8:7.

Đere je imao priliku da servira i izjednači, ali je poklekao i Lehečka je mogao da se raduje – 9:7.

Već početkom drugog dela je Čeh došao do 3:0, pa se činilo da je meč jednosmerna ulica. Međutim, Laslo se nije predavao, nekoliko puta je pokazao i emocije, pa je na 4:2 uspeo da vrati brejk.

PROČITAJTE JOŠ:

Lehečka je nakon toga lako održao svoj servis, poveo sa 5:4, a onda je odigran najduži i najzanimljiviji gem u meču.

Došao je Đere do dve vezane gem lopte, ali se onda zakomplikovalo. Imao je Lehečka i meč loptu, ali je Lasla spasao hrabar drugi servis. Pasing šot Lehečke bio je dobar za drugu meč loptu, ali je Đere bio miran u razmeni i sačekao grešku rivala. Nakon neiskorišćene gem lopte, Srbinu je stao servis, pa je Čeh imao i treću meč loptu. Međutim, Laslo je forhend vinerom i nju spasao, a onda je nadigrao Lehečku na mreži. Izbacio je Čeh forhend u aut za kraj dramatičnog gema – 5:5.

Dobrim servisom Lehečka je stigao do gema i tako obezbedio taj-brejk u drugom setu.

Ipak, do taj-brejka nije došlo, jer je Đere najpre spasao četvrtu meč loptu, ali je onda izbacio forhend u aut za kraj meča – 7:5.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar