EPA-EFE/Kai Foesterling

Doktorski meč

Srpski teniser Laslo Đere upisao je pobedu za Srbiju u Dejvis kupu i to u meču sa Albertom Ramos-Vinjolasom rezutatom 2:0, po setovima 6:4, 6:4.

To je bio prvi poen za srbiju protiv Španije u okviru drugog kola grupne faze turnira u Valensiji.

Meč je trajao samo sat i 26 minuta, a Đere nije dozvolio niti jedan brejk rivalu, pošto je odlično servirao i malo grešio.

PROČITAJTE JOŠ:

Španac je bio pod pritiskom u prvom gemu, imao je Đere šansu da napadne na 15:30, ali je pogodio mrežu. Igralo se i na razliku, ali nije bilo brejk lopte za Srbina.

Lako su obojica osvajala servis gemove sve do 2:2, kada je Đere zapretio i uzeo brejk sa nulom nakon vezanih grešaka Vinjolasa.

Uspeo je Laslo lako da potvrdi brejk, tokom celog prvog seta izgubio je samo dva poena u gemovima u kojima je servirao, pa Ramos nikako nije imao šanse – 6:4.

Drugi set bio je nešto uzbudljiviji, ali je Đere u ključnom momentu stigao do brejka.

Brejk šansi nije bilo sve do 3:3, a onda je odigran anjduži gem u meču. Imao je dve gem lopte Španac, ali se stegao, pa ih nije iskoristio. Pronašao je dobar servis Vinjolas za prednost u gemu, ali mu je Laslo uzvratio riternom u narednom poenu. Ramos je još jednom na isti način stigao do gem lopte, ali je Đere sjajno odigrao naredna dva poena i došao do brejk prilike. Nju nije iskoristio, jer je Španac došao do servis vinera, ali je Laslo ubrzo imao i drugu brejk loptu. U razmeni je Srbin bio strpljiv, sačekao je grešku rivala i poveo sa 4:3.

Do kraja meča nije bilo većih uzbuđenja, pa je Laslo lako priveo posao kraju – 6:4.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar