Grigor Dimitrov Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Grigor Dimitrov, bugarski teniser, koji se inficirao koronavirusom na "Adrija turu" u Zadru, zbog čega je napustio takmičenje, prvi put je javno pričao o tim momentima.

Slučajnost ili ne, tek samo dan ranije prvi put je na istu temu progovorio Španac Rafael Nadal.

PROČITAJTE JOŠ

Bugarin je posle „Adrija tura“ u Beogradu učestvovao i na pomenutom turniru u Zadru, ali se povukao zbog bolesti. Uradio je test u Monte Karlu, koji je pokazao da je pozitivan na novi virus Covid-19.

Usledila je lančana reakcija, inficirali su se Novak Đoković, njegova supruga Jelena, Borna Ćorić, Goran Ivanišević, pa je logično turnir otkazan.

„Zamislite ljude u situaciji u kojoj su imali kontakt sa mnom. Dete ili porodica koja ne može da priušti ništa sebi. Šta da radite? Ne mogu da imam tu vrstu odgovornosti, da mi visi nad glavom do kraja životu“, počeo je priču Grigor.

Bugarin, inače 19. igrač na ATP rang-listi, nastavio je u istom tonu, objasnivši zbog čega je na društvenim mrežama otkrio da je pozitivan na koronavirus.

Pročitajte još: Menadžer potvrdio – Dimitrov je igrao sa temperaturom

„Moram sam da obavestim ljude kako bi odmah mogli da preduzmu sve preventivne mere. Iskreno, da saznam da sam prouzrokovao ovako nešto, verovatno bih određenoj osobi osećao da sam pomogao. Da, mi smo profesionalni sportisti koji se takmiče na najvišem nivou, ali smo zapravo kao i svi ostali. Imao sam nekoliko loših dana, bio sam umoran, istrošen. Morao sam da smanjim intenzitet treninga, ali to je proces. Jedna od najboljih stvari koje sam naučio jeste da, u ovakvim momentima, gotovo da tražite ljude koji vas održavaju u životu. Ljude na koje uvek možete da se oslonite“, apostrofira Dimitrov.

Bio je iskren do kraja, pa je poručio da se dosta stvari promenilo u njegovom životu posle pobede nad koronavirusom.

„Zahvalan sam na tom vremenu tokom kojeg sam bio sam. Nije bilo lako, niko ne voli da bude sam tri nedelje. Zar ne? Oduvek sam bio zahvalna osoba, ali u poslednje vreme sam još zahvalniji što imam šansu da izađem napolje i uživam u jednostavnim stvarima“, završio je Grigor Dimitrov.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar