Foto: Predrag Milosavljevic/Starsport

Nakon sedam dana vrhunskog tenisa u Banjaluci sve staje u samo jedan meč. Dušan Lajović i Andrej Rubljov odlučiće ko će poneti trofej kući i kome će biti prvom ispisano ime na zidu potpuno novih prostorija Srpska Opena.

Foto: Nova.rs/Shutterstock

Između dva tenisera nema tajni, tek možda poneka nepoznanica. Toliko puta su trenirali zajedno, toliko su vremena zajedno na ATP turu, da ne mogu da sakriju nedostatke ili vrline.

Ipak, ključni faktor u finalu bi mogla da bude fizička sprema. Lajović je odigrao četiri susreta na turniru i proveo mnogo, mnogo više vremena na terenu. Uostalom, samo je polufinale protiv Miomira Kecmanovića trajalo tri sata (4:6, 7:6(5), 6:4), dok je Rubljov posao u polufinalu protiv Aleksa Molčana (6:2, 6:4) završio za 90.

Uz to je Lajović igrao drugi meč tog dana, pa je imao tek 19 sati do velikog finala.

Ipak, i jedan i drugi teniser ne prestaju da hvale rivala.

„Treniramo šest, sedam godina u istom mestu tako da smo prijatelji i van terena. Rubljov je sjajan i veoma zabavan prijatelj. Ipak nekad mu ’fore’ ne prođu dobro, posebno kad ruske pokuša da objasni na engleskom. Definitivno jedan od omiljenijih tenisera na turu“, iskren je bio Lajović i tako pokazao koliko se dobro poznaju.

Do sada su igrali dva puta, jednom na čelendžeru i jednom na turniru u Umagu 2019. godine. Oba puta je slavio Lajović koji osim što je odigrao najduži meč na turniru bio je i akter najkraćeg jer je za samo 64 minuta slomio Gregoara Barerea sa 6:3, 6:0.

Andrej Rubljov
Foto: Tanjug/AP Photo/Kamran Jebreili

Rubljov je nakon titule u Monte Karlu, što mu je bio prvi osvojeni masters u karijeri, stigao u Banjaluku kao drugi nosilac, te je opravdao to zvanje. Prošle godine je u velikom finalu Serbia Opena savladao Novaka Đokovića, a sada mu na crtu za titulu izlazi drugi srpski igrač, onaj koji igra treće ATP finale u karijeri.

„Novakov meč je dobar pokazatelj. Znam da Dušan ponekad igra nerealno i da sa tom igrom može da pobedi svakog igrača“, iskren je bio Rubljov.

Lajović je napredovao mentalno i sada ostaje miran pod pritiskom, što je i sam nekoliko puta objasnio. Spasao je čak 28 brejk lopti na turniru (čak 15 protiv Đokovića) što dovoljno govori da se neće predati bez borbe.

Čeka ga i te kako velika borba jer igra protiv čoveka koji je u najboljoj formi na šljaci u ovom trenutku.

BONUS VIDEO „Nisam impresioniran“: Rubljov iznenadio nakon teškog poraza od Novaka

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar