Foto: EPA-EFE/MARK EVANS

Dušan Lajović je proteklog vikenda na „SK Soker kupu“ imao nešto drugačiju ulogu. Umesto da igra, našao se u ulozi stručnog komentatora, ali i tu je pokazao da se i te kako dobro snalazi.

Lajović, koji je trenutno 23. na ATP listi, još nije počeo da trenira punom parom, s obzirom na to da je imao izvesnih problema sa povredom.

PROČITAJTE JOŠ:

Kaže da je sada sve u redu i da će uskoro imati prilike i da zaigra, pre svega na seriji egzibicionih turnira u Srbiji i regionu. Ipak, ne može da se otme utisku da je neobično krajem maja biti u Beogradu umesto u Parizu, na Rolan Garosu.

„Čudan je osećaj. Trebalo je da se pripremam za neki meč na Rolan Garosu, a ustvari sam kod kuće. Mislim da je ova situacija uticala na sve nas da stvari sagledamo iz drugog ugla, da shvatimo da smo blagosloveni što se bavimo ovim sportom i radimo takve stvari. Svi ovi turniri koji se sada organizuju su neki vid improvizacije da igrači ostanu u formi, da budu u ritmu, da ljudi koji vole tenis mogu da ga gledaju i pritom se zabave, vide  svetlu stranu svega ovoga, a mi da se što pre vratimo na teren u pravom profesionalnom smislu. Ja se nadam da će nam ovi turniri pomoći, da će biti kao neka vrsta priprema za povratak na ATP Tour i u normalu“, kaže Lajović za Nova.rs.

Foto: Nova.rs

Na turniru na Kalemegdanu, nije bio sam, imao je vernog pratioca u prelepom kućnom ljubimcu, psu Riju, koji je pokazao da ne može dugo da bude bez Dušana.

„Nekada je nestrpljiv i samo gleda gde sam, traži konstantnu pažnju, želi da što više budem sa njim“, nasmejao se Lajović.

Kaže da je sam boravak u karantinu nedeljama unazad bio stresan za svakog sportistu koji je navikao na ritam treniranja, igranja mečeva i putovanja.

„Sigurno da je promena bila velika u odnosu na to kakav je naš život inače. Uspeo sam da nađem neku rutinu, da mogu da radim stvari u određeno vreme, da isplaniram svoj dan, trudio sam se da radim svakog dana u određeno vreme određene stvari. Pre svega da radim na kondiciji, na istrčavanju, tako da mi to sve pomogne da prebrodim ovaj period. Verujem da mnogim ljudima nije bilo lako, svako je na svoj način pokušavao da izdrži i ja se osećam dobro. Nadam se da nije mnogo uticalo na sve ostale i da su igrači uspeli da ostanu koliko-toliko u formi. Jer stvarno smo imali dug period bez igranja, a na to nismo navikli“, kaže Dušan.

Oduševljen je idejom da se u situaciji kada nema zvaničnih takmičenja za nagrade i bodove, organizuju egzibicioni turniri.

„I Adria Tour i ovo Jankovo Prvenstvo istočne Evrope su dosta dobre inicijative, da barem u Srbiji i regionu odigramo neke mečeve sa teniskim zvezdama iz celog sveta. Dobra je stvar što možemo da igramo kod kuće, u nekom vidu egzibicije, ako već nisu u pitanju profesionalni turniri“.

Za kraj, kaže da ni sam nije siguran kada će ih biti. Želi da bude optimista, ali…

„Svi se nadamo da je neki početak u septembru, ali opet, sve to manje-više zavisi od zdravstvene situacije u celom svetu“, zaključio je Lajović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar