Foto: EPA-EFE/SRDJAN SUKI

Bivši broj jedan svetskog tenisa, Amerikanac Džim Kurijer, kaže da je mnogo toga drugačije otkako su na Rolan Garosu odlučili da turnir organizuju u septembru.

Kurijer, koji je turnir u Bulonjskoj šumi osvajao dva puta, rekao je za „Njujork Tajms“ kako su u Parizu shvatili da su napravili grešku.

Podsećanja radi, čelnici Teniske federacije Francuske i Rolan Garosa doneli su odluku da odlože početak turnira za 20. septembar, a da pritom nisu konsultovali ATP, WTA i ITF.

„Do mene stižu informacije da su čelnici Rolan Garosa veoma brzo shvatili da su napravili grešku što su praktično svima stali na žulj, a bez da su ikog upozorili šta će uraditi. Mislim da od tog momenta imamo dosta bolju komunikaciju među onima koji odlučuju u tenisu“, rekao je Kurijer.

Zbog odluke da bez upozorenja i najave odlože turnir za septembar, čelnici Teniske federacije Francuske su žestoko kritikovani.

Oglasili su se mnogi sadašnji i bivši teniseri i uglavnom preovlađuju ocene da je način na koji je turnir odložen bio neprihvatljiv.

PROČITAJTE JOŠ:

Urugvajac Pablo Kuevas, jedan od boljih igrača na šljaci, trenutno 60. na ATP listi, kaže da je potez ljudi sa Rolan Garosa bio sebičan.

„Odluka čelnika Rolan Garosa bila je preuranjena, nisu obavestili nikog na ATP. Nisu uzeli u obzir interese drugih turnira, ostatak kalendara, to je bilo krajnje čudno. U ovom trenutku kada treba biti solidaran, bilo je prilično sebično odrediti datim bez znanja igrača i svih ostalih. Znam da su gotovo svi igrači bili iznenađeni odlukom“, poručio je Kuevas.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram