Novak Đoković nije osvajanjem Vimbldona samo došao do 20. grend slem trofeja u karijeri, već je naterao i nekada najžešće kritičare da, narodski rečeno, "promene ploču".

PROČITAJTE JOŠ...

Među njima je najčešće prednjačila druga legenda i čovek koji je u periodu od 1982. do 1988. osvojio sedam titula na grend slem turnirima, Mats Vilander.

Šveđanin je neretko bio taj koji je upirao prstom u Đokovića i zamerao mu sve što se moglo zameriti, ali je nakon Đokovićevog trijumfa nad Mateom Beretinijem na Novakov račun uputio niz pohvala:

„Ako pogledate Rodžera Federera ili Rafaela Nadala, kažete sebi „OK, zašto ne još godina ili dve“. A onda pogledate Novaka i pomislite „Još deset godina najmanje!“. Pogotovo jer je pamentiji nego ranije. Kad je Andre Agasi počeo da radi sa njim 2017. godine, poverio mi se rekavši mi da ga je iznenadilo koliko malo je Novak polagao na karakteristike svojih protivnika. Ponašai se kao mašina, bio „zakucan“ za svoj pravac, nije promašivao i igrao je čiste udarce. Mlađa generacija je pronašla način kako da se tome suprotstavi više nego protiv Federera i Nadala. To više nije slučaj“, napisao je Vilander u svojoj kolumni za francuski L’Ekip.

Đokoviću nedostaje još jedan grend slem trofej kako bi se osamio na vrhu liste igrača sa najviše osvojenih grend slem titula, pošto je pobedom nad Beretinijem stigao do 20. trofeja i poravnao se sa Federerom i Nadalom.

BONUS VIDEO: Poslednji poen za Đokovićevu titulu na Vimbldonu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare