Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Šampion Rolan Garosa u dublu, Nemac Kevin Kravijec, prinuđen je da zbog pauze u sezoni zbog pandemije koronavirusa, radi drugi posao.

Kako je preneo „Špigl“, Kravijec, koji je pre nepunih godinu dana u Bulonjskoj šumi osvojio veliki pehar sa partnerom Andreasom Miesom, bio je prinuđen da potraži posao, pa se zaposlio u jednom supermarketu.

Mnogi teniseri su pogođeni prekidom sezone, zbog čega su ostali bez prihoda od takmičenja, pa se snalaze na razne načine kako bi mogli normalno da žive i plaćaju račune.

Tako je i Kevin morao da nađe načina kako da popuni neočekivane rupe u kućnom budžetu.

„Imao sam tu sreću da svoj hobi, tenis, pretvorim u profesiju od koje živim. Kao profesionalac, sada imam posebnu dozvolu da treniram u teniskoj dvorani, igram tri do četiri puta nedeljno. Kupio sam rolere, tako dolazim do posla, često vozim pokraj Nimfenburg kanala. I u poslednjih nekoliko nedelja radim u jednom supermarketu za osnovnu platu od 450 evra“, priznaje 28-godišnji Kravijec.

On otkriva kako je to kada teniski teren zamenite marketom.

„Neko vreme sam planirao da nađem normalan posao. Situacija sa koronavirusom mi je dala prostora i vremena za tako nešto. Neke moje kolege dolaze na posao u pet ujutro kako bi za pola sata napunili police robom. Učim se kako da imam više empatije prema svemu“, dodaje nemački teniser, koji je na 13. mestu liste svetskih dubl igrača.

PROČITAJTE JOŠ:

Kevin kaže da mu posao ne pada teško i da je navikao na posebne mere opreza koje su trenutno na snazi u većini zemalja zbog pandemije koronavirusa.

„Slažem police sa kolegom. Trudim se da one sa kobasicama i sirevima budu popunjene. Odlažem prazne kutije. Prošle nedelje sam radio kao obezbeđenje pred ulazom, prskao sam i izloge i kolica za kupovinu sredstvima za dezinfekciju“, otkrio je Kevin koji je na kraju poručio da se nada da će se teniska sezona uskoro nastaviti.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare