Foto: Starsport

Brazilski teniser Tijago Monteiro plasirao se u četvrtfinale Serbia Opena pošto je pobedio Filipa Krajinovića 6:4 i 6:1.

Nekonstantnost je glavni utisak u igri srpskog igrača koji je suviše lako počinjao da oscilira, čim mu nekoliko stvari nije prošlo u uvodnih nekoliko gemova.

PROČITAJTE JOŠ:

Monteiro je bio strpljviji, bolje je servirao i kada se raspucao, Krajinoviću je ostalo samo da polomi reket pored svoje stolice, pošto je na terenu postojao samo jedan igrač.

Prvi set je počeo boljom i obećavajućom igrom Filipa. Duboki udarci, dobro osmišljeni poeni i mala neizvesnost samo u prvom gemu.

Tada je Monteiro propustio jednu brejk priliku, da bi već u narednom Filip propustio tri.

Realizacija ključnih poena mu je takođe bila slaba tačka. Bilo da dođe kao posledica promašaja, ili nekog izvrsnog servisa ili udarca Monteira iz trka, srpski igrač je tu „patio“.

Bio je nešto bliži brejku, sve do devetog gema, kada je prokockao tri šanse da osvoji gem na svoj servis i dopustio je da ga uzme Monteiro.

Brazilac je u narednom gemu treću gem i set loptu pretvorio u vođstvo.

Foto: Starsport

Početak drugog seta bio je kao iz horora za Krajinovića. Ništa mu nije prolazilo, sve je promašivao i videlo se da se nervira.

Iskalio je bes na reketu, zgazivši ga pored svoje klupe, ali je Monteiro ekspresno otišao na 4:0.

Tek tada se Srbin upisao na semafor, ali je Monteiro pokazao koliko puca od samopouzdanja posle svake iole kraće loptice.

Tako je forhendom ispalio rizičnu i preciznu paralelu za 15:0 uz samu liniju u šestom gemu, a onda zamalo promašio veoma težak udarac iz žestoke defanzive i punog trka.

Foto: Starsport

Liniju je ubrzo obrisao servisom za 30:15, ali je bilo vidno da i posle promašaja ostaje stabilan.

Za 40:30 je u tom gemu odigrao strašno nezgodnu skraćenu lopticu, dočekao je ubrzo i grešku Krajinovića pa je na 5:1 već sve bilo rešeno.

U sedmom gemu je Filip odigrao ramom reketa, a onda pod noge dobio strašan ritern viner pa je mogao samo da širi ruke, svestan da može malo šta da promeni.

Monteiro ide u četvrtfinalu na Karena Hačanova, kome je predao Roman Safjulin zbog povrede.

BONUS VIDEO: Kecmanovićev uzvik raspalio navijače

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar