Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS

Španski teniser Pablo Karenjo-Busta plasirao se u finale turnira serije 500 u Hamburgu, pošto je pobedio Federika Delbonisa iz Argentine.

Španac je bio favorit pred ovaj meč i očekivano ga je dobio sa 2:0, po setovima 7:6 (2) i 6:3 za sat i 55 minuta igre.

PROČITAJTE JOŠ:

To znači da je Filip Krajinović dobio protivnika u borbi za titulu u Nemačkoj, pošto je on u svom meču savladao Lasla Đerea.

Prvi set Karenjo-Buste i Delbonisa prošao je bez ijedne brejk šanse i Španac je u tom delu igre slavio jer je uzeo tri presudna poena u taj-brejku.

Delbonis je na startu drugog bio rešen da uzvrati i napadne, Karenjo-Busta se odbranio i onda je u petom gemu iskoristio šansu da oduzme servis Argentincu.

To se ispostavilo dovoljnim za pobedu. Karenjo-Busta se sa Krajinovićem do sada sastajao samo jednom na ATP turu i pobedio je u Stokholmu pre dve godine u tri seta.

Pre toga su dvojica tenisera igrala u još dvaput u na turnirima nižeg ranga u Braunšvajgu i Poznanju 2015. i 2013. godine i u Nemačkoj je pobedio Krajinović, u Poljskoj Karenjo-Busta.

Da podsetimo, koliko Karenjo-Busta ume da bude nezgodan protivnik svedoči i prošlogodišnji US Open kada je u osmini finala iznervirao Novaka Đokovića.

Novak je zbog izgubljenog brejka u završnici prvog seta nespretno bacio lopticu i pogodio linijsku sudiju zbog čega je eliminisan s turnira.

BONUS VIDEO: Nespretan potez ambasadorke Srbije u Londonu dok čestita Novaku titulu na Vimbldonu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare