Foto: EPA-EFE/JOHN G MABANGLO
Foto: EPA-EFE/JOHN G MABANGLO

Korda je imao šansu karijere.

Mladi američki teniser Sebastijan Korda propustio je priliku da savlada Rafaela Nadala u Indijan Velsu, iako je imao vođstvo od 5:2 u trećem setu.

Odlučujući set ipak je pripao Špancu nakon taj-brejka, a Korda je uprkos porazu ostao optimističan.

PROČITAJTE JOŠ:

„Šta je tu je. Igrao sam veoma dobar meč, dao maksmimu, stavio ga u tešku poziciju… Ali on je uradio ono što radi najbolje, vratio se i borio. Mislim, sr*nje, ali u principu sam srećan. Ne odlazim loše raspoložen. On je trenutno najbolji na svetu, jedan od najboljih. Biti tako blizu pobede protiv njega je veoma pozitivna stvar. Ovo mi pokazuje da moja igra može da napravi štetu svakome“, rekao je Korda.

Korda je izgubio prvi set sa 6:2, ali se u narednom vratio sa 6:1. Ipak, u odlučujućim momentima nije pronašao prave udarce, te nije uspeo da privede meč kraju.

„On je neverovatan fajter, jedan od najvećih svih vremena. Od 2:5 je počeo da igra drugačije. Približio se osnovnoj liniji. Video sam da je zabrinut, da menja taktiku. Nisam imao dobre udarce i on je to iskoristio. On će uvek biti moj idol. Nadam se da ću još igrati protiv njega“, dodao je trenutno 38. igrač sveta.

Nadal će u narednom kolu Indijan Velsa igrati protiv Danijela Evansa.

BONUS VIDEO Nadal – Kudla, kraj meča i velika pobeda Rafe

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar