Foto:EPA-EFE/JAMES ROSS

Kontroverzni australijski teniser Nik Kirjos je u intervjuu za australijski "Kanal 9" govorio o mentalnim problemima.

Australijanac se neće pojaviti u Parizu na drugom grend slemu sezone (22. maj – 5. jun). Na Australijan openu je ispao u drugom kolu, dok je u dublu stigao do titule sa Tanasisom Kokinakisom.

Kirjos je otkrio da retko kada može da nađe balans u svom životu.

PROČITAJTE JOŠ

„Zaista se trudim i nekada je to za mene velika borba. Nekada se probudim spreman za sve, nekada jednostavno ne želim da napustim svoju sobu. Suočavam se sa problemima koje imaju svi ljudi, ali prilično sam ponosan. Zato samo izađem, pognem glavu i igram najbolje što u tom trenutku mogu. Na terenu i van njega, ja sam dva različita čoveka“.

Takođe oseća da negativnost koju publika ima prema njemu tokom meča veoma utiče na njegovu igru.

„Nije uvek lako. Nekada jednostavno ne možeš da se nosiš sa toliko negativnosti koja ide ka tebi, ide ti u mozak. Sa time se nosim sve vreme“.

Tokom 2019. godine Kirjos je čak i povredio sebe zbog svojih mentalnih problema.

„Bilo je veoma ozbiljno, do granice kada sam sam sebi povredio ruku, a to nije dobro“, rekao je Australijanac.

Najteži preiod za njega bila je 2020. godina, kada je redovno koristio alkohol, drogu i narkotike.

„Imao sam i suicidne misli, bukvalno sam se borio da ustanem iz kreveta kako bih izašao da igram pred milionima ljudi. Bio sam usamljen, depresivan, negativan, pio sam, koristio narkotike i nisam bio u kontaktu sa porodicom i prijateljima. Nisam verovao nikome i nisam želeo da razgovaram“, rekao je tada Kirjos.

Probleme je uspeo da reši uz pomoć porodice i samog sporta.

„Volim sport, mislim da sam dobar u tome i nekada zapravo uživam da odgledam teniski meč. Ali, volim ga samo do određene granice. To je moj život, posvetio sam tenisu sate i sate života koje nikada neću vratiti nazad“, zaključio je Kirjos.

Australijanac se neće pojaviti u Parizu na drugom Grend Slemu sezone. Na Australijan openu je ispao u drugom kolu, dok je u dublu stigao do titule.

Rolan Garos će početi 22. maja.

BONUS VIDEO : ATP tenis masters Madrid Novak Đoković Gael Monfils poen egzibicija

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram