Podeli
Foto: EPA-EFE/Clive Brunskill

Koko Gaf, američka teniserka koja ima svega 16 godina suočava se sa novitetima na Rolan Garosu.

Vremenske prilike su takve da su mnogi igrači osetili hladnoću, a pojedini su i napuštali teren.

PROČITAJTE JOŠ

Gafova to nije učinila u duelu sa Joanom Kontom, brzo se prilagodila i ostvarila pobedu.

“Teško je, mnogo moram da se zagrevam pre meča. Ja uglavnom želim u znoju da uđem u meč. Kada se igra u toplijim uslovima onda je lakše, zagrejem se za nekoliko minuta, ali sam danas morala da treniram 20, 30 minuta pre meča. Morala sam da nosim i trenerku… Na stranu vetar, hladno je, to je bio važan faktor. Osećate hladnoću kada ste na terenu. Nije problem kada se krećete, ali kada sednete, zaista osećate razliku”, navela je Gaf.

Ona je navela i da je imala probleme pred meč.

“Tokom zagrevanja tata mi je rekao da treba da se zabavljam na terenu. To mi menja način gledanja na stvari. Nervozna sam pre meča, ali on uspeva da me smiri. I promeni mi razmišljanje. Da, to je samo teniski meč, mnogi ljudi bi voleli da su na mom mestu, zato treba da se zabavljam na terenu”.

Razlika ovog Rolan Garosa i drugih turnira je, prema njenim rečima, velika.

“Imam više iskustva, ali mislim da je ovo prvi turnir na kom su vremenski uslovi ovakvi. To je novitet za mene. Morala sam da se naviknem na to, ali je u redu. Do poslednjeg minuta nisam htela da nosim trenerku, ali sam na kraju to uradila. Tako ću i za sledeći meč”, zaključila je Gaf.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar