Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

Nik Kirjos je pozvao Rafaela Nadala i Novaka Đokovića da igraju na Australijan openu, rekavši da bi bila katastrofa ako bi svi iz velike trojke izostali.

Švajcarski as Rodžer Federer se već povukao pošto se oporavlja od povrede kolena, a Nadalovi planovi su nejasni nakon što je dobio koronu.

PROČITAJTE JOŠ

Đoković je na listi prijavljenih, ali je odbio da potvrdi da li je vakcinisan i pod znakom pitanja je još njegov nastup.

Dominantna ‘velika trojka’ osvojila je po 20 grend slem titula, a Kirjos je rekao da su tenisu i dalje potrebni svi.

„Iskreno, ne znam Novakovu trenutnu situaciju sa bilo čim u vezi sa koronom i igranjem. Nadam se da je imao lep Božić i da će moći da igra u ovom sportu što je duže moguće, jer sam ranije govorio da mislim da Federer, Nadal i Đoković treba da igraju. Ako sva trojica nisu tu, to je katastrofa. To je apsolutna katastrofa za navijače i ljude koji uživaju u tenisu. Da, očigledno je to dobra prilika za neke od mlađih momaka da prođu dobro i naprave uspeh, ali u celini nam je potrebno da oni budu deo sporta“, rekao je Kirjos.

Australijan open počinje u Melburn Parku 17. januara, a Kirjos je pao na 93. mesto ATP liste zbog povrede.

„Moje koleno je nešto što mi već neko vreme koči karijeru, ali taj problem sam rešio i sada se osećam dobro. Želim da uživam, želim da budem srećan, i to je to.“

BONUS VIDEO Đoković opsovao „sočno“, sudija ga razumeo i kaznio

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare