AP Photo/Frank Franklin II

Još uvek nije vreme za kraj, ne otpisujte ovog "ludog" momka

Nik Kirjos, australijski teniser, odigrao je samo jedan meč u ovoj sezoni, ali ima velike ambicije u budućnosti.

Australijanac je izgubio jedini meč ove godine, imao je mnogo problema sa povredama, ali još uvek ne razmišlja o kraju karijere.

PROČITAJTE JOŠ:

„Želim da osvojim bar jedan veliki trofej. Želim da kada prestanem da igram, mogu da kažem da sam bar jednom bio šampion grend slem turnira. Bio sam toliko blizu prošle godine, samo dva seta su me delila od pehara“, podsetio je Kirjos na finale Vimbldona sa Đokovićem 2022. godine.

Vimbldon mu je poseban motiv.

„Vimbldon je najveći turnir na svetu, čak i navijači koji ne prate tenis znaju šta je Vimbldon. Neverovatno je kakav prestiž ima. Ako osvojiš Vimbldon niko više ništa ne može da ti kaže. Ta titula bi bila kao šlag na torti i zato ću dati sve od sebe da je osvojim. Zbog prošlogodišnjeg poraza u finalu imam osećaj nedovršenog posla. Zato ću uraditi sve što je u mojoj moći da se vratim u vimbldonsko finale“, istakao je Kirjos za jednu australijsku televiziju.

Nema sumnje da Kirjos svojom pojavom, a nekad i kvalitetom tenisa privlači veliki broj navijača.

„Mnogo je lepše kada pobeđujete, sve deluje veoma pozitivno. Puno je para, publika vas voli. Mislim da moj način igranja tenisa privlači publiku na stadione. Kupe nekoliko pića i uživaju u zabavi kakvu žele“.

„Ako pogledate, 2022. je moja najbolja godina po svim parametrima. Dobro je što još uvek osećam glad za pobedama kao prošle godine. Samo želim prvo da vratim moje telo gde je bilo, želim da imam osećaj da mogu opet da se nadmećem za grend slem trofeje“.

Imao je problema sa više različitih povreda, pa je morao i na operacije, ali koleno je napravimo najviše problema.

„Koleno mi je na 60-70 odsto, čeka me još mnogo treninga. Zato još ne želim da obećavam da ću igrati u Melburnu. Kada sam se prvi put vratio na teren posle povrede, bilo je negativnih efekata. Moram da budem strpljiv“.

Očekuje se da se Kirjos vrati na teren početkom naredne sezone.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar