Foto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sve cveta kada je reč o njihovom prijateljstvu

Australijski teniser Nik Kirjos izjavio je da želi da vidi Novaka Ðokovića u Australiji i da je najbolji srpski teniser jedan od razloga zbog kojih igra tenis.

PROČITAJTE JOŠ:

„Nadam se da će doći. Nadam se zbog sporta. Videli smo kako jedna legenda odlazi (Rodžer Federer) i to je već momenat kada niko ne može da popuni to prazno mesto. Dok su Novak i Rafael Nadal tu, moramo da imamo te tenisere na Australijan openu. Želimo da vidimo najbolje tenisere ovde. Želim da se takmičim i želim da vidim Novaka“, izjavio je Kirjos, a preneo Herald San.

Novak Ðoković je deportovan iz Australije početkom godine, ali Kirjos veruje u drugačiji scenario početkom 2023.

„On je jedan od razloga zašto igram. Kao dete sam želeo da vidim najbolje tenisere na najboljim stadionima. Zato se nadam da će biti tu. Imao je jako težak period u poslednjih devet meseci i nije mogao da igra gde je hteo. Nadam se da će Australija da ga primi raširenih ruku“, zaključio je Kirjos.

Srbin i Australijanac su se sastali u finalu Vimbldona u julu, kada je Novak slavio nakon preoketa sa 3:1. Njihov odnos se nakon svih dešavanja u Australiji početkom godine znatno popravio, a od tada su jedan za drugoga imali samo reči hvale.

Do sada su snage na terenu odmerili tri puta, a Kirjos je dva puta izlazio kao pobednik. Novak je zbog svih dešavanja i ograničenja ove sezone pao na sedmo mesto na svetu, dok je Kirjos zabeležio skok na listi i trenutno je 20. teniser planete.

BONUS VIDEO Novakov viner na liniju za treću meč-loptu, Cicipasu ni čelendž ne pomaže

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar